Skip to main content

Οι Γερμανοί επιμένουν να αρνούνται τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε επανέλαβε σήμερα την άρνηση της χώρας του να εγκρίνει άμεσα έναν μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, παρά τις πιέσεις προς αυτή την κατεύ
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε επανέλαβε σήμερα την άρνηση της χώρας του να εγκρίνει άμεσα έναν μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, παρά τις πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρήματα, κι αυτός είναι  ο λόγος για τον οποίο καμία απόφαση δεν επιβάλλεται πέρα από όσα έχουν ήδη γίνει. Έτσι, δεν βλέπουμε καμία ανάγκη να ληφθεί από σήμερα μια απόφαση για την οποιοδήποτε πιθανότητα βοήθειας προς την Ελλάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ζητούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, να εγκρίνουν στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, τη δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν είναι απαραίτητο αλλά το Βερολίνο μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί.