Skip to main content

Οι εκπαιδευτικοί …εκπαιδεύονται

Σεμινάρια – βιωματικά εργαστήρια οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ανατ. Μακεδονία από διαφορετικούς φορείς, με στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με καυτά κοινωνικά ζητήματα.
Σεμινάρια – βιωματικά εργαστήρια οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ανατ. Μακεδονία από διαφορετικούς φορείς με έναν κοινό στόχο: την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με καυτά κοινωνικά ζητήματα, που απασχολούν τους μαθητές τους μέσα κι έξω από τις σχολικές τάξεις.

Συγκεκριμένα, στη Δράμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Δράμας διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο, διάρκειας 40 ωρών, με θέματα "Διαφυλικές Σχέσεις – Σεξουαλική Αγωγή – Λοίμωξη HIV (AIDS)" και σκοπό να εκπαιδευτούν καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, για να υλοποιήσουν αντίστοιχα προγράμματα στα σχολεία της περιοχής.

Περίπου 20 εκπαιδευτικοί του ν. Δράμας εξοικειώθηκαν με θέματα όπως η αυτογνωσία κι η αυτοεκτίμηση, η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους άλλους, η σεξουαλική αγωγή, η λοίμωξη HIV (AIDS) και η κοινωνική διάσταση του προβλήματος κ.α.  Το σεμινάριο – εργαστήριο υλοποιήθηκε από στελέχη του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων Θεσσαλονίκης (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στη Θάσο

Στο Λιμένα Θάσου λειτούργησαν πρόσφατα δύο βιωματικά εργαστήρια για δασκάλους και νηπιαγωγούς, με θέμα τη "Διαχείριση της απώλειας στη σχολική τάξη", με στόχο να βοηθηθούν όσα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με κάθε μορφής απώλεια στην οικογενειακή/κοινωνική ζωή τους (θάνατος, διαζύγιο, εμφάνιση σοβαρής ασθένειας) και δεν είναι σε θέση να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους.
Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης Ναρκωτικών ν. Καβάλας, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καβάλας, και τα παρακολούθησαν συνολικά 44 εκπαιδευτικοί.