Skip to main content

Οι Δημοκρατικοί βάζουν τέλος στον ειδικό φόρο για τράπεζες

Οι Δημοκρατικοί διέγραψαν τη διάταξη περί επιβολής φόρου στις μεγάλες τράπεζες από το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, ώστε να εγκριθεί από το Κογκρέσο.
Οι Δημοκρατικοί διέγραψαν χθες Τρίτη τη διάταξη περί επιβολής φόρου στις μεγάλες τράπεζες από το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να εξασφαλίσουν αριθμό ψήφων ικανό να εγγυηθεί την έγκρισή του από το Κογκρέσο.

Στελέχη των Δημοκρατικών εξέφραζαν ελπίδες ότι η διαγραφή της σχετικής διάταξης θα ωθήσει «μετριοπαθείς» Ρεπουμπλικάνους που είχαν απειλήσει να αποσύρουν τη στήριξή τους στο νομοθέτημα λόγω του σχεδιαζόμενου φόρου στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα - συνολικού ύψους 17,9 δισ. δολαρίων - να το υπερψηφίσουν.

Το νέο κείμενο που εγκρίθηκε από τους διαπραγματευτές χθες Τρίτη διαγράφει το φόρο και προβλέπει την κάλυψη του κόστους της μεταρρύθμισης από την κατάργηση του προγράμματος TARP, ύψους 700 δισ. δολαρίων, και την αύξηση των ποσών που οι τράπεζες πρέπει να καταβάλουν για την εξασφάλιση των καταθέσεών τους.