Skip to main content

Οι αποζημιώσεις θα καθορίσουν τη στάση των μηλοπαραγωγών

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές του 2009 έλαβαν οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους το 2009 (από φουζικλάδιο) έλαβαν οι μηλοπαραγωγοί του νομού Καστοριάς από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, Νίκος Βαενάς, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα.

Στη συνάντηση που έγινε χθες στο υπουργείο και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Καστοριάς.

Το ακριβές ποσό που θα λάβουν οι μηλοπαραγωγοί δεν προσδιορίστηκε χθες. Εξελίξεις επ΄ αυτού αναμένονται σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός σε επιτόπιες εκτιμήσεις που είχε κάνει από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Σεπτέμβριο του 2009, είχε υπολογίσει το σύνολο των ζημιών σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Βαενάς, «από το τελικό το ύψος των αποζημιώσεων που θα ανακοινωθεί θα καθοριστεί και η στάση των μηλοπαραγωγών. Αποφάσεις αναμένονται στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μηλοπαραγωγών, την Κυριακή. «Εάν δεν μείνουμε ικανοποιημένοι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου», τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια παραγωγή μήλων στο νομό Καστοριάς κυμαίνεται μεταξύ 25.000-30.000 τόνων.