Skip to main content

Οφείλετε μια συγγνώμη αντί για συγχαρητήρια στην Κορακάκη

Ό,τι έκανε, το έκανε χωρίς αυτούς, ίσως να ήσαν και εναντίον της κάποιοι, για να προωθήσουν κάποια «δικιά» τους, όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα.

Σύμπασα η πολιτειακή ηγεσία, με τους αθλητικούς παράγοντες αντάμα, έσπευσαν να στείλουν τα συγχαρητήριά τους στην Κορακάκη για τον θρίαμβό της στο Ρίο. Πιστεύω πως αντί για συγχαρητήρια, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη, επειδή αμφιβάλλω αν είναι περισσότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού που γνώριζαν ποιο είναι και τι κάνει αυτό το κορίτσι.

Ό,τι έκανε, το έκανε χωρίς αυτούς, ίσως να ήσαν και εναντίον της κάποιοι, αν ήθελαν να προωθήσουν κάποια «δικιά» τους, όπως συβαίνει στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας. Γι’ αυτό και υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Ρίο 13 πρωταθλητές ελληνικής καταγωγής που αγωνίζονται με άλλες σημαίες, φεύγοντας από εδώ λόγω συμπεριφοράς των παραγόντων, που κάνουν καριέρα με τις πλάτες άλλων.

Και μη ξανακούσω αυτό το άθλιο επιχείρημα, ότι φταίει η οικονομική κρίση. Μέχρι το 2008 δεν υπήρχε κρίση. Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος από τους παραφουσκωμένους διάνους -με τον ιδρώτα των άλλων- ποια η φροντίδα τους για τα Ολυμπιακά έργα του 2004;

Από τις δηλώσεις του κοριτσιού, μού έμεινε μια αποστροφή, που δείχνει και τη ωριμότητά του. «Ο αθλητισμός έχει σημασία, ο πρωταθλητισμός δεν είναι υγιής». Γεια στο στόμα σου κοπέλα μου. Σίγουρα θα είχε στο νου της, κάποια άλλα κορίτσια που μας έφερναν με τις χούφτες τα μετάλλια, και που είχαν πόδια σαν τα μπούτια βοδιού. Κι εμείς χαιρόμασταν [ναι, από την προπόνηση ήταν έτσι, όχι από το χαπάκωμα].

Κι άκουγα με έκπληξη το επιχείρημα «έλα, μωρέ, όλοι το ίδιο κάνουν». Πώς γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο να φέρνουμε για αιτιολογικό επιχείρημα μόνον ό,τι αρνητικό κάνουν οι άλλοι, και να μη τους μιμούμαστε και στα θετικά για να φτιάξουμε κι εμείς ένα κράτος δικαίου;

Την τσακίσαμε την φοροδιαφυγή. Έβαλαν πρόστιμο στα γαϊδουράκια της Λίνδου, εκτελώντας τις εντολές του υπουργείου να κολάζουν την παρανομία όπου τη βρουν. Οι υπάλληλοι που πήγαν για έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για τα πέντε εισιτήρια αξίας 5 ευρώ και ότι δεν είχε γίνει έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Βεβαίωσαν την παράβαση και επέβαλαν πρόστιμο που έφτασε συνολικά τα 4.250 ευρώ. [Αν δω γαϊδουράκι με ταμειακή μηχανή ανάμεσα στ’ αυτιά, θα τάχω δει όλα στη ζωή μου].

Ο εξωμότης δήμαρχος της Χιμάρας Γιώργος Γκόρος, σε υπηρεσιακό έγγραφο που εστάλη από το δημαρχείο στο γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας και φέρει την υπογραφή του, αποκαλεί τους Χιμαραίους ως άτομα χαμηλού επιπέδου και γι' αυτό δεν κατανοούν τι προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης της Χιμάρας.

Όλο αυτό είναι μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι αντιδράσεις των Χιμαραίων που διαφωνούν με το σχέδιο "ανάπλασης", το οποίο σκοπό έχει την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων προς όφελος εργολάβων "κολλητών" του Ράμα και του Γκόρου, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ανήσυχες για μαζικά κύματα προσφύγων είναι οι βουλγαρικές Αρχές, γι’ αυτό σκοπεύουν να επεκτείνουν τον συνοριακό φράχτη μήκους 30 χλμ και ύψους 3,5 μέτρων στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, στα συνολικά 240 χλμ της συνοριακής γραμμής που χωρίζει τις δύο χώρες. Παράλληλα η Σόφια επιδιώκει να διασφαλίσει και τα νότια σύνορα προς την Ελλάδα με ένα φράχτη 484 χιλιομέτρων.