Skip to main content

ΟΕΕΘ: Χαριστική βολή στην ανάπτυξη οι αυξήσεις της ΔΕΗ

Επιστολή διαμαρτυρίας, για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης προς τις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Επιστολή διαμαρτυρίας, για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης προς τις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

«Σε μια εποχή που η οικονομική και κοινωνική κρίση μαστίζει την χώρα μας με τα ποσοστά ανεργίας να κινούνται στο 28,5% και στους νέους ανθρώπους πάνω από 50%, την φτώχεια να μεγαλώνει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οδηγούνται στην καταστροφή, έρχονται τώρα να προστεθούν, ως «κερασάκι στην τούρτα», τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, που ενισχύουν την τραγική εικόνα της αγοράς και δίνουν την χαριστική βολή σε κάθε αναπτυξιακή και επενδυτική προσπάθεια» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει η ΟΕΕΘ, «μπορεί η Τρόικα να επιβάλλει ό,τι θέλει για να ικανοποιήσει τους δανειστές, υπάρχει, όμως, και η Ελληνική Κυβέρνηση που θα πρέπει να αντιδράσει για να προστατεύσει τον ελληνικό λαό και τον επιχειρηματικό κόσμο από τις παράλογες αυξήσεις της ΔΕΗ που, αντί να μειώσει τις δαπάνες της, συνεχίζει να παρέχει δωρεάν ρεύμα στα στελέχη της και φορτώνει τα βάρη στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στον ανήμπορο κόσμο που δεν μπορεί να πληρώσει».

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης ζητά να μην εγκριθούν οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, που προβλέπονται να αυξηθούν κατά 30% σε τρεις δόσεις αρχής γενομένης από 1/1/2013, διότι μια τέτοια έγκριση θα «ανοίξει την όρεξη» για αυξήσεις και σε άλλους Οργανισμούς που βρίσκονται στα πρόθυρα.

«Άλλωστε, το ρεύμα όπως μας έχουν πει και κατά το παρελθόν οι Κυβερνήσεις, αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, περισσότερο σήμερα που το οικονομικό χάος έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς» καταλήγει η επιστολή