Skip to main content

Οδηγούνται στο κλείσιμο εκατοντάδες ΜΜΕ στην περιφέρεια

Αντίθετος στο μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ όλων των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται σε πόλεις και χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος της Κεντρικής
Την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ όλων των μικρομεσαίων επαγγελματιών, που σήμερα δραστηριοποιούνται σε πόλεις και χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, εκφράζει ο Λαρισαίος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Δημήτρης Γκουντόπουλος.

Ειδικότερα, με επιστολή του στον υπουργό απασχόλησης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Γκουντόπουλος τονίζει ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα οδηγήσει στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην ελληνική ύπαιθρο.

Ειδικότερα ο κ. Γκουντόπουλος αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:
«Στα περισσότερα χωριά της υπαίθρου οι μικροεπιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν εγκατασταθεί λόγο της συμπληρωματικότητας των εισοδημάτων τους και από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Δεν εγκαταστάθηκαν στα χωριά για λόγους ανταγωνισμού αλλά για λόγους επιβίωσης μιας και τα  ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ είναι πολλαπλάσια εκείνων του ΟΓΑ. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού καμία μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση  δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε χωριό μιας και ο μηνιαίος τζίρος του ίσως δεν φθάνει το ύψος των ασφαλίστρων».

Ο κ.Γκουντόπουλος ζητεί από τον υπουργό να  επεξεργαστεί πρόταση, η οποία θα διασφαλίζει αφενός την επιβίωση των μικρομεσαίων επαγγελματιών, αφετέρου δε θα περιέχει και συμβολή των στα οικονομικά του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα αντίστοιχη των δυνατοτήτων τους. «Π.χ. η πρόταση να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ με χαμηλό ασφάλιστρο αντίστοιχο του ΟΓΑ που σήμερα πληρώνουν ώστε να έχουν βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αντίστοιχη με τον ΟΓΑ σύνταξη θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει την βάση ενός θετικού διαλόγου. Θεωρώντας εκ προοιμίου ως κοινό τον προβληματισμό μας για την επιβίωση όλων των πολύ μικρών αυτών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων, αναμένουμε την παρέμβασή σας στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί», καταλήγει η επιστολή.