Skip to main content

Οδηγός κατέβασε τυφλή από το λεωφορείο λόγω του σκύλου-οδηγού

Ο οδηγός του λεωφορείου ενοχλημένος από την παρουσία του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου- οδηγού, ζήτησε από την κοπέλα να κατεβεί.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά οδηγού σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, ο οποίος ζήτησε από τυφλή να κατέβει επειδή είχε μαζί της τον σκύλο - οδηγό της.

Το περιστατικό συνέβη χθες μεσημέρι, όταν η Ιωάννα-Μαρία, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», επιβιβάστηκε μαζί με την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της, Μέη, στο λεωφορείο από την οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι.

Ο οδηγός ενοχλημένος από την παρουσία του σκύλου, ζήτησε από την κοπέλα να κατεβεί. Όταν εκείνη αρνήθηκε, κάλεσε την Αστυνομία. Μάλιστα, παρά τις παραινέσεις αρκετών επιβατών, που την υπερασπίστηκαν, αλλά και παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία επιτρέπει την παρουσία σκύλων-οδηγών σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο χώρος εκείνος επέμενε.

«Με περίμεναν εννέα αστυνομικοί στη στάση για να συλλάβουν εμένα και το σκύλο μου» είπε η κ. Γκέρτσου στον ΑΝΤ1.

Τελικά, ο οδηγός, η Ιωάννα-Μαρία και η Μέη κατέληξαν όλοι μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, όπου η ίδια κατέθεσε μήνυση. Στον οδηγό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα παραπεμφθεί προκειμένου να κριθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο βάσει του κανονισμού της εταιρείας.