Skip to main content

«Όχι» στην έξτρα επιβάρυνση για κατανάλωση νερού λένε οι αγρότες

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι το νέο τέλος θα επιβαρύνει τους αγρότες κατά εκατοντάδες ευρώ.

Στην αντεπίθεση δηλώνουν ότι θα περάσουν οι αγρότες στήνοντας «αγωνιστικά μπλόκα» ενάντια στο νέο, όπως το ονομάζουν, «χαράτσι στο νερό που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων διαμαρτύρεται για το πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος που επιβάλλεται με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων, στα πλαίσια εφαρμογής από τη χώρα μας της Οδηγίας – Πλαίσιο της ΕΕ 2000/60 για τα νερά κι, όπως επισημαίνει, έρχεται να προστεθεί στο υψηλό ποσό που, ήδη, πληρώνουν οι αγρότες και για το πόσιμο, αλλά, μέσω των ΤΟΕΒ και για το νερό άρδευσης.

«Στις πλάτες των αγροτών, αλλά και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών, θέλει να φορτώσει η κυβέρνηση και το λογαριασμό των έργων για το νερό που είτε έχουν γίνει στο παρελθόν, είτε είναι σε φάση κατασκευής ή πρόκειται να κατασκευαστούν στο μέλλον, καθώς στα νέα τιμολόγια ύδρευσης και άρδευσης θα συνυπολογίζεται και το κόστος απόσβεσης αυτών των έργων» τονίζουν οι αγρότες, προσθέτοντας ότι η επιβάρυνση του νέου τέλους υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα εκατοντάδες ευρώ.