Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΛΕΕΙ ΤΟ 77% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 9 ΧΩΡΩΝ

Οι χώρες στις οποίες διεξήχθη η εν λόγω έρευνα είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Ισπανία.

Αντίθετοι με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. δηλώνουν στην πλειοψηφία τους (3/4) οι πολίτες εννέα κρατών μελών της Ένωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild και διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Οι χώρες στις οποίες διεξήχθη η εν λόγω έρευνα είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Ισπανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ερώτημα το οποίο ετέθη ήταν κατά πόσο θεωρούν σημαντικό να αποφασιστεί οριστικά ότι η Τουρκία δεν θα γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ.

Το 77% των πολιτών απάντησε ότι το θεωρεί «σημαντικό» ή «πολύ σημαντικό». Ειδικά στη Γερμανία, το ποσοστό ανέρχεται σε 86% και ήταν το υψηλότερο. Ακολουθεί η Ολλανδία με 84%, ενώ το μικρότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ισπανία - 60%.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφερόμενος στην δημοσκόπηση, δήλωσε στη Bild ότι «οι Ευρωπαίοι αναμένουν από τους πολιτικούς να θέσουν τέρμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία».

«Έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί δεν μπορεί να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα», πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ