Skip to main content

Χρηματοδοτικό μπλόκο σε όσους παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και φορέων που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία δημιουργεί και αθέμιτο πλεονέκτημα, ανέφερε ο κ. Χαρίτσης

Τον αποκλεισμό από δημόσιες συμβάσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων λόγω παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, ενέταξε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζόμενων, ανέφερε στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, η διάταξη εντάχθηκε με στόχο να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Εισάγουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση μιας επιχείρησης από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, την αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Είναι άλλωστε προφανές, ότι η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και φορέων που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία δημιουργεί και αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι εκείνων που τηρούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία», πρόσθεσε.

«Πρόθεσή μας, λοιπόν, δεν είναι μόνο η τιμωρία όσων παραβιάζουν τον νόμο, αλλά με την παρούσα διάταξη να δημιουργήσουμε το κίνητρο για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων που ταλαιπώρησαν την ελληνική οικονομία το προηγούμενο διάστημα και την καλλιέργεια κουλτούρας και σεβασμού στα εργατικά δικαιώματα.

Πλέον, δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, όλοι θα γνωρίζουν ότι απαραίτητος όρος για να εξασφαλίσει μια επιχείρηση κρατική ενίσχυση κάθε είδους, είναι να εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία και να σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.