Skip to main content

«Όχι» και στο τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο

Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Κατά του αιτήματος είχε ταχθεί νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία αν και δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, υποστήριξε ότι η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από τον νόμο.

«Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», ανέφερε η Εισαγγελέας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού κατέθεσαν ιατρική γνωμάτευση του αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

Όπως είπαν οι συνήγοροί του ,«χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση, η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Νοσοκομείο.