Skip to main content

Όχι από Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης στην μεταφορά των διαθεσίμων στην ΤτΕ

Καλεί σε συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών

Να μην μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και καλεί σε συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με αφορμή επιστολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής σχετικά με την μεταφορά των πλεοναζόντων κεφαλαίων και ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην ΤτΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αποφάσισε ομόφωνα:

α) Να μην εφαρμόσει όσα αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα την μεταφορά διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Να μην μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα  του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
β) Θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20-04-2015.
γ) Να πραγματοποιηθεί  άμεσα συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του συντάσσεται με τις αντίστοιχες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.