Skip to main content

ΟΑΣΘ: Το μεσημέρι η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα

O πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ χαρακτήρισε «επαιτεία» το 20% των χρωστούμενων που προσέφερε συμβιβαστικά η εργοδοσία.

της Βάσιας Μπάρμπα

Στις 14.30 το απόγευμα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητώντας να κηρυχθεί η επίσχεση εργασίας παράνομη και καταχρηστική.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΟΑΣΘ έκανε ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς θίγονται τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου από την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, που συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης χαρακτήρισε «επαιτεία» το 20% των χρωστούμενων που προσέφερε συμβιβαστικά η εργοδοσία. «Θέλουμε να πάμε στη δουλειά μας αύριο το πρωί, αλλά αισθανόμαστε αβεβαιότητα. Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ξαναπληρωθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Τσερμενίδης έδειξε το ελληνικό δημόσιο ως υπαίτιο της κατάστασης για τα χρωστούμενα στον Οργανισμό, ωστόσο ο ίδιος αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, υποστήριξε ότι όσο διαρκεί η διαδικασία εύρεσης λύσης, οι εργαζόμενοι γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.