Skip to main content

ΟΑΣΘ: Ψευδή και κακόβουλα τα περί εξαφάνισης οικονομικών στοιχείων

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του κατά των «εμπνευστών» και «εκτελεστών» του «κακόβουλου σχεδίου»

Ψευδή χαρακτηρίζει ο ΟΑΣΘ τα δημοσιεύματα περί εξαφάνισης οικονομικών στοιχείων του Οργανισμού, με σημερινή ανακοίνωσή του.

Τα δημοσιεύματα με αναφορές περί δήθεν εξαφάνισης οικονομικών στοιχείων είναι ψευδή και αποτελούν κακόβουλη και απαράδεκτη ενέργεια, τονίζει η διοίκηση του Οργανισμού και σπεύδει να προσθέσει: «Το αληθές είναι ότι ο ΟΑΣΘ διατηρεί πλήρες και οργανωμένο Αρχείο από της ιδρύσεως του, το οποίο επανειλημμένα έχει τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών ιδίως κατά τα τελευταία έτη».

Καταλήγοντας, ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι «επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του κατά των ‘’εμπνευστών’’ και ‘’εκτελεστών’’ του ως άνω σχεδίου που μοναδικό σκοπό έχει να κατασυκοφαντήσει για ακόμη μία φορά τον ΟΑΣΘ και τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκησή του». 

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, προκειμένου να διαταχθεί έρευνα για τυχόν μεταφορά υλικού από τα οικονομικά αρχεία του ΟΑΣΘ από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού.

Ο κ. Βούρδας είχε γνωστοποιήσει ότι, κατόπιν πληροφοριών που είχε για τη μεταφορά -αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή- υλικού από το οικονομικό αρχείο του Οργανισμού, αποτάθηκε στην Εισαγγελία, όπου και κατέθεσε καταγγελία, προκειμένου να γίνουν οι δέουσες κινήσεις.