Skip to main content

ΟΑΣΘ: Επίσχεση εργασίας την Τετάρτη εάν δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας εάν δεν πληρωθούν μέχρι αύριο τα δεδουλευμένα των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Σε νέα επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Τετάρτη θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ εάν δεν πληρωθούν μέχρι αύριο τα δεδουλευμένα για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. «Αν δεν μας πληρώσουν αύριο δεν θα έχουμε να πάρουμε γάλα στα παιδιά μας. Δεν μπορούν να παίζουν άλλο στις πλάτες των εργαζομένων», τόνισε στη Voria.gr o προέδρος του Συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης , ο οποίος πρόσθεσε ότι ενώ η διαδικασία καταβολής των 9,7 εκατ. ευρώ, από τη διαφορά ΦΠΑ έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2016, προχωρούσε κανονικά από τα αρμόδια υπουργεία, κάποια στιγμή "κόλλησε".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αναμένει εντός της ημέρας να έχει επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πότε θα σταλούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη τα 9,7 εκατ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθούν 14 με 15 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο λόγω προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται τελικά να μπουν στον λογαριασμό του Οργανισμού έως αύριο. "Αυθημερόν θα βάλουμε και τα δεδουλευμένα στους 2.300 εργαζομένους" διαβεβαίωσε ο κ.Στεφανίδης.