Skip to main content

Eργαζόμενοι ΟΑΣΘ σε Σπίρτζη: Πλήρωσε πρώτα και μετά βλέπουμε...

Έγγραφες δεσμεύσεις από το υπουργείο Υποδομών ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Πώς απαντά ο Δ. Τσερμενίδης στην ανακοίνωση Σπίρτζη.

Επιφυλακτικοί έναντι της ανακοίνωσης του υπουργείο Υποδομών ότι σήμερα πρόκειται να καταβληθούν χρήματα που αντιστοιχούν σε έναν μήνα δεδουλευμένων, παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Με δήλωσή του στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τον Χρ. Σπίρτζη, τον οποίο κατηγόρησε ότι εμπαίζει τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και άλλες φορές ο υπουργός είπε ότι θα καταβληθούν χρήματα και δεν το έκανε». Όπως τόνισε ο ίδιος, «για να πειστούμε, ζητούμε έγγραφη δέσμευση του υπουργού ότι θα καταβληθούν τα χρήματα, με τη δική του υπογραφή, γιατί αυτό που είδαμε δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα δέλτιο τύπου».

«Εκτιμούμε ότι ο τρόπος καταβολής των χρημάτων που προτείνει ο υπουργός δεν είναι νομικά εφικτός», είπε ο κ. Τσερμενίδης, ενώ, σε ερώτησή μας, για το αν θα σταματήσει η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, σε περίπτωση που πράγματι καταβληθούν μέχρι το βράδυ τα οφειλόμενα του Ιουλίου, απάντησε: «Αν με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρει και βάλει τα χρωστούμενα χωρίς να γίνει η παρακράτηση, θα συγκαλέσουμε ΔΣ και Γενική Συνέλευση για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις».