Skip to main content

ΟΑΣΘ: Απειλούν με χειρόφρενο οι εργαζόμενοι από την ερχόμενη Τετάρτη

Εάν έως την Τρίτη δεν τους καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Με χειρόφρενο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου απειλούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως είπε, στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δ. Τσερμενίδης, εάν έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους αρμόδιους και καταβολή των οφειλόμενων μισθών, θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα κινητοποιήσεις, με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας. «Η Πολιτεία οφείλει στον ΟΑΣΘ 120 εκατ. ευρώ και η διοίκηση του Οργανισμού φροντίζει αρχικά να πληρώνονται άλλες υποχρεώσεις, όπως πετρέλαιο και ΦΠΑ, με αποτέλεσμα εμείς να μένουμε απλήρωτοι» τόνισε ο κ. Τσερμενίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε επαφή που είχαν το προηγούμενο διάστημα με το υπουργείο Μεταφορών, η τότε γραμματέας Πέτη Πέρκα είχε προτείνει να δοθεί στον ΟΑΣΘ η δόση του Δεκεμβρίου για να καλυφθούν τα χρήματα των εργαζομένων, ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών, δεν έγινε δεκτό.

Το Συνδικάτο εργαζομένων προειδοποιεί για διάλυση της Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης. «Η αδιαφορία και ασυνέπεια της Πολιτείας έναντι της τήρησης συμβατικών - οικονομικών υποχρεώσεων της προς τον ΟΑΣΘ, η αδυναμία του Οργανισμού να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αποτελούν συνδυαστικά στοιχεία ενός εκρηκτικού περιβάλλοντος και με μαθηματική ακρίβεια δρομολογούν τη διάλυση της Αστικής Συγκοινωνίας» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.