Skip to main content

ΟΑΣΘ:360 λεωφορεία σε κυκλοφορία - Ποιες γραμμές έχουν προβλήματα(upd)

Μετά από άδεια από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκαν περαιτέρω τα λεωφορεία που βγήκαν σήμερα από το αμαξοστάσιο.

Με βάση το σχέδιο έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται η λειτουργία του ΟΑΣΘ και σήμερα. Ωστόσο, μετά από άδεια από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκαν περαιτέρω τα λεωφορεία που βγήκαν σήμερα από το αμαξοστάσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, κυκλοφόρησαν αρχικά το πρωί 327 λεωφορεία -πολύ περισσότερα από τα 203 που προβλέπει το σχέδιο- και στη συνέχεια ο αριθμός τους αυξήθηκε στα 360 εκ των οποίων μόνο 7 με αλυσίδες.

Δεν γίνονται σήμερα καθόλου δρομολόγια προς Αρδαμέρι, Λιβάδι, Περιστερά, Αγ.Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Λακκιά. Φιλοθέη, Αγ.Παρασκευή, Μονόλοφο, Λευκοχώρι, Στεφάνια, Εξαμίλι.

Δεν φθάνουν μέχρι το τέρμα τα λεωφορεία στις γραμμές:

-37(Κρυονέρι). Τα λεωφορεία σταματάνε δύο στάσεις πριν,
-72(Μηχανιώνα). Τα λεωφορεία φθάνουν μέχρι την εκκλησία. Στη συνέχεια μικρότερο λεωφορείο με αλυσίδες μεταφέρει τους επιβάτες μέχρι το τέρμα.
-90. Δεν φθάνει στο τέρμα της Ραχώνας.

Επίσης, το 72Α (τοπικό Επανωμής-Μηχανιώνας) δεν πάει στο Αγγελοχώρι.

Ακόμη, η γραμμή 22, που έχει δύο μικρά λεωφορεία των 10 θέσεων στην Άνω Πόλη δεν λειτουργεί καθόλου.

Σύμφωνα με τον κ.Στεφανίδη, έχουν περιοριστεί κατά 80-90% και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σύστημα των θυρών των λεωφορείων.