Skip to main content

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους, που θα εργαστούν σε προγράμματα 8 μηνών, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ανοίγει σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους. Σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους, που θα εργαστούν σε προγράμματα 8 μηνών, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, από τις 12 το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου μέχρι και το μεσημέρι της 20ής Ιουλίου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆, μέλη µονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆.
- Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕ∆, για την κάλυψη θέσεων µε βάση τα τυπικά προσόντα τους.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ άνω των 29 ετών.
- Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕ∆.

Οι καθαρές αμοιβές θα είναι 431,75 ευρώ για τους ανέργους έως 25 ετών, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν καθαρά 495,25 ευρώ.

Οι θέσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών,νοσηλευτών,δασκάλων, νηπιαγωγών,βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Οσον αφορά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
- Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω
- Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
- Ηλικία
- Αριθμός ανήλικων τέκνων
- Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
- Εντοπιότητα

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.