Skip to main content

Ο ξένος Τύπος για τη σύλληψη του 29χρονου για τα παγιδευμένα πακέτα

Τι μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel για τη σύλληψη του υπόπτου για τα τρομοδέματα σε Λουκά Παπαδήμο και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκτενείς είναι οι ειδησεογραφικές αναφορές, για τη σύλληψη του 29χρονου που κατηγορείται για την αποστολή φακέλου παγιδευμένου με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ενδεικτικό είναι το άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel υπό τον τίτλο «Συνελήφθη ο φερόμενος ως αποστολέας του πακέτου-βόμβα προς τον Σόιμπλε» και υπότιτλο «Την άνοιξη η ελληνική ομάδα αναρχικών ‘Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς’ απέστειλε πακέτα-βόμβες μεταξύ άλλων και στον Β. Σόιμπλε. Στην Αθήνα συνελήφθη τώρα ένας ύποπτος».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «σε πολλούς Έλληνες ο Σόιμπλε είναι αντιπαθητικός και θεωρείται ο σκληροπυρηνικός των διεθνών πιστωτών της υπερχρεωμένης χώρας. Το πακέτο-βόμβα ανακαλύφθηκε εγκαίρως στο ταχυδρομείο του υπουργείου του. Αντιθέτως, επιστολή με παραλήπτη τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι εξερράγη, τραυματίζοντας μια υπάλληλο. […] Τον Μάιο τραυματίστηκε ελαφρώς και ο πρώην έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όταν εξερράγη παγιδευμένο πακέτο στο αυτοκίνητό του».