Skip to main content

O Χ. Γερούκης νέος πρόεδρος της ΕΒΖ

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) επικύρωσε την τοποθέτηση του Χ. Γερούκη στη θέση του προέδρου, όπως είχε προαναγγείλει η Voria.gr. Η αιφνιδιαστική παραίτηση πάντως του τέως πλέον προέδ
Το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) επικύρωσε την τοποθέτηση του Χρυσόστομου Γερούκη στη θέση του προέδρου, όπως είχε προαναγγείλει η Voria.gr.
Σημειώνεται πως ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ, χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, διατέλεσε στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος στη Helexpo.

Η αιφνιδιαστική πάντως παραίτηση, χθες, του τέως πλέον προέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ,  Σταύρου Καλογερόπουλου, κρύβει πλούσιο παρασκήνιο και ίντριγκες. Παρότι μόλις περίπου 2,5 μήνες στο τιμόνι της «Ζάχαρης», ο κ. Καλογερόπουλος αρκέστηκε σε… πικρό καφέ, αφού, ουσιαστικά, οδηγήθηκε σε παραίτηση την οποία και έκανε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για την απροσδόκητη, για τον πολύ κόσμο, εξέλιξη αποτέλεσε η αδυναμία του κ. Καλογερόπουλου να εγγυηθεί πως «το μαγαζί θα πετάει», όπως του ζητήθηκε να κάνει.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλογερόπουλος, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, κλήθηκε προσφάτως από τον Διοικητή της ΑΤΕ (η οποία είναι μεγαλομέτοχος της ΕΒΖ) κ. Θ. Πανταλάκη ο οποίος του ζήτησε να κάνει οτιδήποτε πρέπει να γίνει, ώστε η βιομηχανία να επιστρέψει σε κερδοφορία. Λέγεται ότι ο κ. Καλογερόπουλος απάντησε πως δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα επιτύχει κερδοφορία με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα γύρω από την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να αποχωρήσει. Το κλίμα, ωστόσο, δεν ήταν έτσι κι αλλιώς ευνοϊκό για τον πρώην πρόεδρο μια και φημολογείται ότι είχε εσωτερικές αντιπαραθέσεις και με άλλα μέλη της τωρινής διοίκησης. Η τελευταία, δε, λέγεται πως έχει κατηγοριοποιηθεί στους «τακτικούς» που αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα, τους «ρομαντικούς» οι οποίοι έχουν αποδεχθεί την κατάσταση που υπάρχει και, τέλος, στους «διανοούμενους», οι οποίοι εκτιμούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ό,τι κι αν τους ζητηθεί.

Εκτός από την αλλαγή στη θέση του προέδρου, η σύνθεση του ΔΣ της ΕΒΖ παρέμεινε αμετάβλητη. Έτσι, το νέο ΔΣ, που συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, απαρτίζεται από τους:
* Γερούκης Χρυσόστομος - Πρόεδρος- Εκτελεστικό Μέλος
* Γάτσος Πέτρος - Αντιπρόεδρος - Εκτελεστικό Μέλος
* Χαραλάμπους Λάμπρος - Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος
* Μωραλίδης Χρήστος - Εκτελεστικό Μέλος
* Μπλιάτσιος Κωνσταντίνος - Μη εκτελεστικό Μέλος
* Μάνος Γεώργιος - Μη εκτελεστικό Μέλος
* Τσιακίρη Μαρία - Μη εκτελεστικό Μέλος
* Δημητριάδου Φρειδερίκη - Μη εκτελεστικό Μέλος
* Βουρδόγλου Βασίλειος - Μη εκτελεστικό Μέλος
* Γιατρόπουλος Κωνσταντίνος - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος
* Κόντης Ανδρέας - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος