Skip to main content

Ο βρετανικός Τύπος πανηγυρίζει τη νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον

Ο βρετανικός Τύπος, στην πλειονότητά του συντηρητικός, χαιρετίζει τη νίκη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και των Τόρις στις βουλευτικές εκλογές.

Ο βρετανικός Τύπος, στην πλειονότητά του συντηρητικός, χαιρετίζει τη νίκη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και των Τόρις στις βουλευτικές εκλογές.

"Τώρα δώσε μας μία ψήφο για την ΕΕ", είναι ο τίτλος της Daily Express, που αναφέρεται στη δέσμευση του Κάμερον, στην περίπτωση επανεκλογής του, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μέχρι το τέλος του 2016 για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

"Ο Κάμερον παραμένει στην εξουσία, σύμφωνα με τα exit polls", γράφει σεμνά στην πρώτη της σελίδα η Daily Telegraph κάτω από τη φωτογραφία ενός χαμογελαστού Κάμερον.

Αντίστοιχοι τόνοι στη Daily Mail και τους Times, με την πρώτη να κάνει λόγο στην "Επιστροφή στον αριθμό 10" ενώ η δεύτερη αρκείται στον τίτλο "Επικεφαλής οι Τόρις".

Η The Sun συνοδεύει μία φωτογραφία του ζεύγους Κάμερον με τον τίτλο "Swinging the Blues" παίζοντας με το μπλε χρώμα των Τόρις. Σε μεγάλες φόρμες, το βρετανικό ταμπλόιντ, που έδωσε μεγάλη μάχη για τους Τόρις τιτλοφορεί άρθρο της πρώτης σελίδας με το σύνθημα "Keep Cam (υποκοριστικό του Κάμερον) and carry on", παραφράζοντας το γνωστό βρετανικό σύνθημα "Keep calm and carry on".

Το σύνθημα υπήρχε σε αφίσα της βρετανικής κυβέρνησης του 1939, ανακαλύφθηκε το 2000 και έκτοτε φιγουράρει σε μπλουζάκια, κούπες και συσκευασίες προϊόντων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Daily Mirror, από τις σπάνιες αριστερές εφημερίδες, επέλεξε πένθιμο χρώμα εκτός του τίτλου "Βουλευτικές εκλογές 2015. Καταδικασμένοι και πάλι...Αλλα πέντε χαμένα χρόνια".

Η Guardian αφιερώνει τον τίτλο της στην "καταστροφική για το Εργατικό Κόμμα πρόβλεψη", ενώ ο Independent αναφέρεται στο "χάος των συστημάτων πληροφορικής που εμπόδισε 'εκατοντάδες' ψηφοφόρους να ψηφίσουν".

Οι Financial Times επικεντρώνονται στην έντονη αστάθεια της αγοράς ομολόγων στην Ευρωζώνη.