Skip to main content

Ο Βενιζέλος που έφυγε για να ξαναγυρίσει και το Κούγκι του Καμμένου

Ο Βενιζέλος που έφυγε για να ξαναγυρίσει, το Κούγκι του Καμμένου, οι κατσαρίδες στην πολιτική και τα 8.500 λουκέτα το 2015.

«Με βάση την ανάλυση της μελέτης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, η οποία διεξήχθη το Φεβρουάριο του 2015, αναμένονται περίπου 8.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις για το 2015, γεγονός που συνεπάγεται 20.000 απώλειες θέσεων εργασίας. Ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς; Αρκεί που διορίστηκαν οι καθαρίστριες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βενιζέλος έφυγε για να ξαναγυρίσει. Οι πολιτικές φιλοδοξίες του ανδρός δεν εγκαταλείπονται. Μόνον λίγο καιρό ξαποσταίνει. Σε λίγο καιρό θα δούμε μονομαχία Ευάγγελου με τον γιο της Μάργκαρετ, για την ηγεσία του νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που φιλοδοξεί να ενώσει τον κεντροαριστερό χώρο.

Υπήρχαν στην Ελλάδα «κακοί» Μερκελιστές. Ο όρος δεν ακούγεται πλέον, επειδή παρακαλούμε γονυπετείς την Μέρκελ να μας σώσει. Και περιμένουμε από τον υπάρχοντα πολιτικό κόσμο -οποιουδήποτε χρώματος- να σώσει την Ελλάδα.

Ποια θα είναι δηλαδή η σωτηρία, αν τελικά υπογραφεί το νέο Μνημόνιο; Μια Ελλάδα σοβιετικού Τύπου, με όλες τις παλαιοκομματικές μεθόδους σε πλήρη ενέργεια, που θα την κυβερνάει ο Παρασκευόπουλος και η Χριστοδουλοπούλου;

Τι ωραία θα ήταν να έλεγε λιγότερα ο Καμμένος, και μάλιστα αφού τα σκεφθεί. Αν θα γίνουμε Κούγκι είπε, δεν θα φταίμε εμείς αλλά οι δανειστές. Έχει σημασία δηλαδή ποιος θα φταίει, αν γίνουμε Κούγκι; Αυτό θα μας παρηγορήσει, όταν βρεθούμε στον γκρεμό; Πάντως, οι δηλώσεις του Καμμένου, σαν να επιβεβαιώνουν την υπόνοια που εξέφρασε ο «Μακεδών» στην Voria.gr., ότι κάποιοι στην κυβέρνηση εργάζονται για την χρεοκοπία της χώρας, αρκεί να μη την χρεωθούν αυτοί.

Πόσο σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι κατσαρίδες στην διαμόρφωση της πολιτικής; Στην Τουρκία, ίσως και καθοριστικό. Ο Ερντογάν είπε ότι έκτισε το πολυτελές παλάτι του επειδή το παλιό του γραφείο είχε κατσαρίδες. Κι αντί να αγοράσει εντομοκτόνο, πλήρωσαν οι Τούρκοι 650 εκατ. δολ. για να μένει ο σουλτάνος σε σαράι.

Πολλοί λένε ότι θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν υπογραφεί νέο Μνημόνιο (καλά… καλά… Συμφωνία ήθελα να πω). Δεν το βλέπω, την ώρα μάλιστα που προχωρεί η άλωση του κρατικού μηχανισμού από τις Συνιστώσες (οι οποίες στην πραγματικότητα κυβερνούν, γι’ αυτό και γίνεται το «έλα να δεις»). Αν δεν μπουν όλα τα στελέχη σε καίριες θέσεις, διάσπαση δεν βλέπω.

Πιο πιθανή είναι η διάσπαση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στην Γερμανία. Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται σε σοβαρές διαφωνίες Μέρκελ-Σόιμπλε. Αν το πετύχει κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, θ’ αρχίσουν να καλοπιάνουν τον Τσίπρα όλα τα ευρωπαϊκά κυβερνητικά κόμματα. Άλλωστε, το είπε ο πρωθυπουργός; ότι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη.

Η υπόθεση αυτή με τον Γιούνκερ με απογοήτευσε. Πίστευα ότι η κυβέρνηση παίζει κάποια παιχνίδια για να φέρει τις διαπραγματεύσεις στο κλίμα που θέλει. Φαίνεται όμως ότι παίζει μ’ εμάς. Εξακολουθεί το παιχνίδι να είναι επικοινωνιακό και όχι ουσίας. Πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει αυτό;

Δεν κάνει λόγο η ραδιοτηλεόραση για λαθρομετανάστες. Άρα, δεν υπάρχουν. Είπε όμως στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ: «Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί δραματικά, ιδίως στην Ελλάδα όπου ο καθημερινός μέσος όρος αφίξεων είναι 600 άτομα την ημέρα. Όσο για το μέλλον, περιμένουμε αυτός ο ρυθμός να διατηρηθεί αν όχι και να αυξηθεί». Την ίδια ώρα φεύγουν Έλληνες.

Καλλισθένης