Skip to main content

Το κράξιμο στην ΕΡΤ και ο βαρδάρης που φυσάει στη Μακεδονία

Τα «ήξεις αφήξεις» των συριζαίων για τον Μέρτζο, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Αριστεράς και τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης.

Οι ινστρούχτορες έκαναν μεγάλη ανοησία να χαρίσουν στη Χρυσή Αυγή τους 200.000 συγκεντρωμένους και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη που δεν προσήλθαν, μιλώντας για ακραία στοιχεία, φανατικούς και άλλες γελοιότητες.

Βέβαια, μ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν τον διχασμό του λαού, που είναι ο στόχος τους για να τσιμεντώσουν τους λίγους ψηφοφόρους που τους απέμειναν. Πάγια και γνωστή η τακτική της Αριστεράς. Δεν υπολόγισαν όμως ότι στη Μακεδονία φυσάει βαρδάρης. Κι όταν σηκώνεται ξεθεμελιώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Τις απόψεις του Ν. Μέρτζου προβάλλει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπενθυμίσει ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική στο Σκοπιανό. Πρόκειται για τον ίδιο ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε την απονομή τιμών στον Μέρτζο από τον Πρόεδρο Παυλόπουλο, επειδή ο Μέρτζος ήταν αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής της χούντας.

Οι ζαλισμένοι κυβερνητικοί, μπορούν να μας εξηγήσουν ποια γνώμη πρέπει να έχουμε για τον Μέρτζο; Την προτέρα ή την τωρινή;

Αυτούς τους Έλληνες ποιος θα τολμήσει να τους προδώσει; Πρόκειται για την Θύελλα Κυπρίνου που έπαιζε με την Δόξα Ορεστιάδας, στο τοπικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν κατέβηκε κανείς στον αγώνα, καθώς όλοι πήγαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Ο αγώνας δεν έγινε ποτέ και η Θύελλα μηδενίστηκε.

Ποιος θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της Αριστεράς; Σε 24ωρη απεργία από τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 9:00 το πρωί της Τρίτης στην εφημερίδα "Αυγή", τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και τις ιστοσελίδες τους προχώρησαν η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση δημοσιογράφων στον ραδιοφωνικό σταθμό «επειδή δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών».

Αν συνέβαινε το ίδιο σε επιχείρηση αστού, ορδές δήθεν αλληλέγγυων θα κραύγαζαν έξω από την επιχείρηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων [«νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη», δεν φώναζε ο Τσίπρας, όταν ήταν σκέτο μαρξιστής, πριν μεταμορφωθεί σε μαρξιστοκαπιταλιστή]; Πού είναι τώρα οι ανθρωποδικαιωματάδες να διαμαρτυρηθούν;

Αυτά είναι τα αγαθά της παγκοσμιοποίησης, που παραπλάνησε πολλούς, με πετυχημένη την προσπάθεια όλων των καλοπληρωμένων προπαγανδιστών της. Το 82% του πλούτου που δημιουργήθηκε πέρυσι σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε στα χέρια του 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ενώ οι γυναίκες συνέχισαν να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα εν μέσω της εντεινόμενης ανισότητας, καταγγέλλει σε έκθεσή της που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα η ΜΚΟ Oxfam.

Προς τι το κράξιμο στις ΕΡΤ που απέφυγαν να μεταδώσουν εικόνες από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη; Για να παίξουν το κομματικό παιχνίδι δεν τους διόρισαν ή τους διατήρησαν; Οι άνθρωποι, πιστοί στις ιδεοληψίες τους ενστερνίσθηκαν την δημοσιογραφική "δεοντολογία", που επιβάλλουν τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Για τον ίδιο λόγο δεν θα δούμε και ειδήσεις από την Βενεζουέλα. Αυξάνονται εκεί οι λεηλασίες καταστημάτων από πεινασμένους πολίτες. Δραματική είναι η κατάσταση, με τα κρούσματα λεηλασίας -όπου υπάρχει φαγητό- να έχουν αυξηθεί δραματικά τις πρώτες ημέρες του 2018.