Skip to main content

Η αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου και τα... νέα σύνορα του Ερντογάν

Η ασθενής μνήμη του Τσίπρα για αυτά που συμφώνησε το 2015, το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. και του Τόσκα και η νέα ένταση στο Αιγαίο.

Η απόφαση για αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 3-2. Οι θεράποντες ιατροί και η εισαγγελέας έκαναν λόγο για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του, με την μετεγχειρητική του πορεία να είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Και ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.

Ο Τσοχατζόπουλος καλώς καταδικάστηκε, κι ας προτίμησε το πολιτικό σύστημα να στραφεί μόνον εναντίον ενός τελειωμένου πολιτικά -όπως και τώρα εναντίον του Παπαντωνίου- και θεωρεί ότι έλυσε το ζήτημα της διαφθοράς, αφήνοντας πολλούς στο απυρόβλητο.

Θα ήθελα όμως να μάθω το σκεπτικό των δύο δικαστών που μειοψήφισαν. Πόσο επικίνδυνος είναι δηλαδή ένας υπερήλικας με σοβαρή βλάβη υγείας, από πολλούς εγκληματίες που φρόντισε ο Παρασκευόπουλος να βγάλει από την φυλακή για να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους;

Δεν πιστεύω τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού με κούρασαν τόσα ψέματα. Γι’ αυτό και δεν συγκινήθηκα από τις «ηρωικές» δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι δεν παίζει τις κουμπάρες, χωρίς να διευκρινίσει τι παίζει. Η συμφωνία που καλείται να υπογράψει, είναι αυτή που συμφώνησε το 2015. Το ξέχασε;

Τώρα που ήρθε η ώρα της αλήθειας να βγει στο φως, σκέπτονται στις Συνιστώσες ότι δεν ξαναβλέπουν Βουλή, με τις παλαιότερες προοπτικές, και παριστάνουν τους σθεναρά αντιστεκόμενους. Ίσως, το θετικό από αυτήν την ιστορία είναι, ότι δεν θα ξαναδούμε την πλειονότητα των ανθρώπων που από το τίποτε της πολιτικής ανέλαβαν τον ρόλο του εθνοσωτήρα, επειδή οι δανειστές ήθελαν τους κατάλληλους για συμφωνίες.

Στα σοβαρά περιμένουν κάποιοι ότι θα παραιτηθεί ο Τόσκας μετά το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ., με τον ληστή στην ντουλάπα, και τους αστυνομικούς να παίρνουν αποτυπώματα από το χερούλι; Μπορεί να είναι ΠΑΣΟΚογενής ο Τόσκας, αλλά απέκτησε γρήγορα το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς. Και όλοι ξέρουμε πλέον τι σημαίνει αυτό.

Ο «σουλτάνος» υποδέχτηκε τηλεοπτικό συνεργείο στο νεόδμητο «παλάτι» του, στην Άγκυρα, και παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ο οποίος... «τυχαίνει» να εμφανίζει τα σύνορα της Τουρκίας να εξαπλώνονται μέχρι την Καβάλα (!) στα δυτικά και μέχρι το Ιράκ στα νοτιοανατολικά!

Στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του «ναι» και του Ερντογάν συγκαταλέγεται η δισέγγονη του Αβδούλ Χαμίτ Β', Νιλχάν Οσμάνογλου. Λογικό είναι, μια σουλτάνα να υποστηρίζει τον μέλλοντα σουλτάνο. Έχει μάλιστα και σοβαρά επιχειρήματα κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος, λέγοντας ότι η εφαρμογή του στη χώρα της επέτρεψε «αδικίες και επέφερε καταστροφή»:

«Εξαιτίας αυτού οδηγήθηκαν στην κρεμάλα ο Αντνάν Μεντερές και οι υποστηρικτές του, απαγορεύτηκε η λειτουργία των θρησκευτικών σχολείων καθώς και η είσοδος στα Πανεπιστήμια σε φοιτήτριες με μαντήλα. Νισάφι με αυτό το σύστημα!», αποφάνθηκε στην ομιλία της σε εκδήλωση για τους προγόνους της.

Έχω κι άλλο από Τουρκία. Νέα ένταση προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι τουρκικοί κύκλοι στο Αιγαίο, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, σε κάποια ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου που… «ανήκουν» στη τουρκική νομαρχία Αιδινίου! Τίτλος πρωτοσέλιδου: «Ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΣ προκαλεί στο... Hursit Ada» (κι εννοούνται οι Φούρνοι, η Παναγιά και οι Οινούσες).