Skip to main content

Η βράβευση Τσίπρα στο Παρίσι για τη... μεγάλη κωλοτούμπα

Η βράβευση Τσίπρα στο Παρίσι για το... πολιτικό σθένος του, η περίεργη νοοτροπία των Σλάβων των Σκοπίων και η κοτσάνα του Αναστασιάδη.

Τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στις συνεδριάσεις Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μάνδρας, δείχνουν ότι ο διχασμός του λαού είναι αμετάκλητος. Η πολιτική της κυβέρνησης πέτυχε, ακολουθώντας την πολιτική των πράσινων και μπλε καφενείων της πρώτης πενταετίας του ΠΑΣΟΚ. Κι όπως έλεγε ο ποιητής, ένας λαός διαιρεμένος δεν του αξίζει η λευτεριά.

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να βραβευθεί από την επιθεώρηση Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού, με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους. Περίεργα πράγματα. Ο Τσίπρας βραβεύεται για την κωλοτούμπα, ενώ το σθένος το έχει ο λαός.

Ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος του Βαρδαρίου δεν υποστηρίζει το αίτημα για την αναγνώριση της αυτοκέφαλης Εκκλησίας των Σκοπίων από τη Βουλγαρική Εκκλησία, που υπέβαλε ο αρχιεπίσκοπος Σκοπίων.

«Αυτή η συμφωνία στην ουσία της μοιάζει με μια συνθήκη μετά από πόλεμο, μεταξύ του νικητή και του ηττημένου. Σε κανένα σημείο δεν προστατεύονται ούτε οι "Μακεδόνες" (Σλάβοι) ούτε τα συμφέροντα του κράτους και πιστεύω ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους (ψευδο)μακεδόνες στην (ψευδο)Μακεδονία και στους "Μακεδόνες" (Σλάβους) που ζουν σε γειτονικές χώρες και στη Διασπορά».

Δήλωση Ρομά στην κάμερα του "Ε": «Πως θα ζήσουμε; "χωρίς κλεψιές"; Όλη η Ελλάδα κλέβει»! Αφοπλιστικό επιχείρημα!

Μας… την είπε, ο Αναστασιάδης. Του ξέφυγε κι αυτουνού, όπως και στον Μπουτάρη. «Εύχομαι ό,τι καλύτερο και στην φίλη Αίγυπτο και στην αδελφή Ελλάδα, ή μητέρα Ελλάδα. Αν έλεγα την μητέρα Ελλάδα θα παρεξηγούμουν από όσους επικαλούνται την μητέρα Τουρκία, και επειδή θέλουμε ανεξαρτησία και απεξάρτηση, θέλω να τηρώ τα θέσμια, και τα θέσμια είναι, ναι η αδελφική σχέση Κύπρου, είτε με την Ελλάδα, είτε με την Τουρκία, αλλά και σεβασμό στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Είπε μια κοτσάνα, και δικαιολογώντας την τα έκανε χειρότερα, ταυτίζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα με την Τουρκία. Η αλήθεια είναι, ότι εκλογές έρχονται και δεν ήθελε να του επιτεθούν οι κομμουνιστές της Κύπρου -που δεν χάνουν ευκαιρία στα γήπεδα να βρίζουν την Ελλάδα με ό,τι χειρότερο- και το έπαιξε "προοδευτικός". Θα ικανοποιήθηκαν ταυτόχρονα και οι Βρετανοί, που ποτέ ο Αναστασιάδης δεν τους στενοχώρησε.

Το χαλί στο γραφείο προέδρου κρατικού οργανισμού των Σκοπίων έχει εικόνα τον ήλιο της Βεργίνας. Ο νέος Πρόεδρος, φέρεται να έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του, προκαλώντας την αντίδραση του προκατόχου του, ο οποίος δήλωσε πως «και στην Ελλάδα υπάρχουν χαλιά με το σχέδιο της Ακρόπολης επάνω τους».

Περίεργη η νοοτροπία των Σλάβων των Σκοπίων. Έχουν τον ήλιο της Βεργίνας για εθνικό τους σύμβολο -και παραποιημένο, ως σημαία- και το έκαναν χαλί και το πατάνε.

Και ο π. πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν. Γκρούεφσκι ρίχνει σ’ εμάς το βάρος: «Εμείς θέλαμε να επιλύσουμε το ζήτημα με έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα είχε την αμοιβαία κατανόηση. Αλλά (η Ελλάδα) θέλει να επιλύσει το πρόβλημα υπέρ της. Γι’ αυτό απέτυχαν οι προσπάθειες μας. Φοβάμαι ότι η νέα κυβέρνηση μαριονέτα, θα δεχθεί τις θέσεις του γείτονάς μας, όπως έκανε και με τη συμφωνία με τη Βουλγαρία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η λύση  που θα έρθει με την Ελλάδα θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα στην "μακεδονική" ταυτότητα.