Skip to main content

Ο Τσίπρας «έκοψε» τον Ντάισελμπλουμ από τη συνάντηση με Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να μετάσχει ο επικεφαλής του Eurogroup στην αποψινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αλαλούμ έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το εάν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συμμετέχει στην αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο επικεφαλής του Eurogroup θα είναι παρών στο ραντεβού, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στη συνέχεια και το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές ο κ. Ντάισελμπλουμ θα παραβρεθεί στη συνάντηση.

Ο δημοσιογράφος Peter Spiegel των Financial Times με ένα tweet ξεκαθάρισε τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ ήθελε την παρουσία του Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση και γι αυτό τον προσκάλεσε. Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στον κ. Αλέξη Τσίπρα και διαφώνησε με την παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup στο ραντεβού των Βρυξελλών.