Skip to main content

Οι πραγματικά κερδισμένοι από την άνοδο του ελληνικού τουρισμού

Η αίσθηση ασφάλειας των Αμερικανών στην Ελλάδα της «πρώτης φοράς αριστερά», η συζήτηση για τις μιμήσεις του... Τσίπρα και η αλβανοποίηση των Σκοπίων.

Χάλασε ο κόσμος σύντροφοι, χάλασε. Ο πλοίαρχος Τίμοθι Κάρτερ, του αμερικανικού πλοίου που ελλιμενίστηκε στη Ρόδο, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί νιώθουν πολύ ασφαλείς και «αυτή η ασφάλεια, μας κάνει και αισθανόμαστε ακόμη πιο άνετα».

Πού είναι εκείνες εποχές σύντροφοι, που κατεβαίνατε στα λιμάνια απαγορεύοντας τον ελλιμενισμό και την έξοδο του πληρώματος στη στεριά; Πού είναι τα συνθήματα "Έξω από ΝΑΤΟ" και "Αμερικάνοι φονιάδες των λαών"; Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατερούλη Στάλιν με την μεταλλαγμένη σοβιετική ιδεολογία νατοϊκής έμπνευσης και εφαρμογής.

Μπορεί η τουριστική κίνηση να σπάει προηγούμενα ρεκόρ, ωστόσο τα έσοδα μειώνονται συνεχώς. Η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών από το εξωτερικό αρέσκεται αποκλειστικά στα ξενοδοχειακά πακέτα και τις ήδη προπληρωμένες παροχές τους.

Πόσες φορές δεν τόχω πει; Στην ουσία, κερδισμένες είναι οι επιχειρήσεις -ξένες, κυρίως- που φέρνουν τουρίστες με το βραχιολάκι. Μάλιστα, και τα τρόφιμα έρχονται από το εξωτερικό. Αυτή είναι η μεγάλη απάτη των αριθμών. Και για να θυμηθούμε τον Γεώργιο Παπανδρέου (παππού): «Οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι Έλληνες πένονται».

Αναπολούν οι επιχειρηματίες τους Έλληνες τουρίστες… Φέρε κι απ’ αυτό, φέρε κι απ’ το άλλο… Και τα μισά έμεναν στο τραπέζι (για να τα ξανακάνουν μερικοί, μερίδα για τον επόμενο πελάτη).

Ο Άδωνις διαβεβαιώνει ότι ο Τσίπρας έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, για να μιμείται τον Ανδρέα. Το κατάλαβε, είπε, επειδή έκανε και ο ίδιος. Δεν ήξερα ότι χρειάζονται και μαθήματα για να ξελαρυγγίζεται κανείς. Κοίτα τι μαθαίνεις…

Η Τουρκία έχει έτοιμες τις υποδομές και διεξάγει συνομιλίες για να καταστήσει ενεργειακό κόμβο την Ανατ. Θράκη. Η Βουλγαρία ετοιμάζει υποδομές και διεξάγει συνομιλίες -με έγκριση της ΕΕ.-. για να καταστήσει την περιοχή του Πύργου (Μπουργκάς) ενεργειακό κόμβο.

Η Ελλάδα μένει στα λόγια. Αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν οι πολιτικοί μας, αυτό κάνουν. Αφού με τα λόγια μόνον τους χειροκροτούμε, γιατί να ενδιαφερθούν και για έργα, μια και δεν μπορούν άλλωστε; Πού, ποιοι, πόσοι διακρίθηκε σε έργο; Ζουν άκοπα και πολυτελώς, στην υγεία του κορόιδου, του ελληνικού λαού φυσικά.

Καυγάς στην πολιτική σκηνή με θέμα… αν ο Τσίπρας μιμείται τον Ανδρέα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, επειδή χωρίς την Μιμή, μίμηση δεν γίνεται. Δεν πρόσεξαν όμως, ότι τελευταία ο Τσίπρας μιμείται τον Τσίπρα. Εκείνον τον παλιό με τον Τσε Γκεβάρα. Μόνο που τον παλιό Τσίπρα, επειδή ο κόσμος δεν τον ήξερε, τον έπαιρνε στα σοβαρά. Η τωρινή μίμησή του είναι μάλλον κωμωδία.

Διαδήλωσαν οι Σλάβοι των Σκοπίων για την αλβανοποίηση που επιχειρείται στην χώρα τους. Ανάμεσα όμως στα συνθήματά τους, εκφραζόταν και ο φόβος μη και διαιρεθούν τα Σκόπια μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Άκου τώρα… Εμείς βρε παιδιά, δεν παίρνουμε. Μόνο δίνουμε. Ούτε τζάμπα. Έχουμε "προοδευτικούς" πολιτικούς. Δεν θυμάστε τι είπε ο γιος της Μάργκαρετ (που τον ψήφισε το 47% του λαού); Για λίγα στρέμματα γης, είπε, θα χαλάσουμε τις καρδιές μας με τους Τούρκους;