Skip to main content

Ο Τσίπρας αναλαμβάνει και τις... αποκρατικοποιήσεις

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει πως ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει επικεφαλής ειδικής Task Force που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις ιδιωτικοποιήσεις

Δραματική κρίνεται η καθυστέρηση που σημειώνεται στις αποκρατικοποιήσεις. Και μπορεί να ολοκληρώθηκε εκείνη της πώλησης του ΟΛΘ, όμως απαιτήθηκαν πολλά χρόνια, ατέρμονες διαδικασίες και πολύ μεγάλη υπομονή. Και αυτός είναι ο κανόνας για όλες τις απόπειρες αποκρατικοποιήσεων στην χώρα μας, το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξ ου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει κι αυτή την υπόθεση στα χέρια τους. Και από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι αναλαμβάνει επικεφαλής ειδικής Task Force, που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα!

Αν κρίνει πάντως κανείς από τα μέλη της ιδιότυπης Task Force, ο πρωθυπουργός θα έχει δύσκολο έργο. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι υπουργοί και υφυπουργοί από τα υπουργεία Οικονομίας (Παπαδημητρίου, Χαρίτσης, Πιτσιόρλας), Ενέργειας (Σταθάκης, Φάμελλος), Υποδομών (Σπίρτζης) και Επικρατείας (Φλαμπουράρης), ορισμένοι από τους οποίους συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους πολέμιους των αποκρατικοποιήσεων.

Όχι βέβαια ότι οι πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα πάνε καλύτερα ή μάλλον γρηγορότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο τουρκικός όμιλος Κοτς, που – όπως ήδη σας έχουμε γράψει - έπρεπε την περασμένη Παρασκευή να καταθέσει οικονομική προσφορά στην τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της Avis, δεν το έκανε. Τελικά ζήτησε παράταση μέχρι τις 4 Μαΐου. Προφανώς, αυτές οι δουλειές απαιτούν μεγάλη υπομονή, λόγω του περίπλοκου του χαρακτήρα τους.