Skip to main content

Ο Τσερμενίδης το ένατο μέλος στο ΔΣ του ΟΑΣΘ - Σάρωσε στην ψηφοφορία

Άνετη επικράτηση Τσερμενίδη στις εκλογές του συνδικάτου για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση του Οργανισμού.

του Νίκου Ηλιάδη

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα είναι ο εκπρόσωπός τους στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, ως το ένατο μέλος του.

Ο Δημήτρης Τσερμενίδης κυριάρχησε στις εκλογές οι οποίες έγιναν χθες και σήμερα για την ανάδειξη εκπροσώπου στο δ.σ. του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο κ. Τσερμενίδης έλαβε 1.267 ψήφους σε σύνολο 1.712 ψηφισάντων (ποσοστό 74%). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αβραάμ Κιοπάσογλου με 143 ψήφους (8,3%) ενώ οι Νικήτας Τσαρίδης και Αλέξης Γεωργιάδης έλαβαν από 113 ψήφους ((6,6%). Μετά και την εκλογική διαδικασία στο συνδικάτο των εργαζομένων έχει συμπληρωθεί πλέον το 9μελες δ.σ. του ΟΑΣΘ στο οποίο συμμετέχουν ο Στέλιος Παππάς ως πρόεδρος, ο Σάββας Παναγιωτίδης ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι οι: Ακρίτας Καϊδατζής, Μανώλης Λαμτζίδης, Φώτης Μπίμπασης, Όλγα Γιάννη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα ως εκπρόσωπος του δήμου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γαβριήλ Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμπληρώθηκε και το δ.σ. του ΟΣΕΘ

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η συγκρότηση και του δ.σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ο οποίος αντικατέστησε το ΣΑΣΘ. Η εκκρεμότητα που υπήρχε αφορούσε τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΠΕΔ-ΚΜ είχε στείλει τρία ονόματα στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου εκείνος να επιλέξει το πρόσωπο της αρεσκείας του, όπως προβλέπεται στο νόμο. Ο κ. Σπίρτζης επέλεξε τελικά τον δήμαρχο Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, απορρίπτοντας τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου με τον οποίο ως γνωστόν δεν διατηρεί καλές σχέσεις, όπως και τον δήμαρχο Χαλκηδόνας Γιάννη Τσουκνιδά.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. του ΟΣΕΘ είναι: πρόεδρος ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς, διευθύνων σύμβουλος ο τοπογράφος-μηχανικός Ιωάννης Τσιωνάς και μέλη οι Δρόσος Δρόσος (οικονομολόγος), Αντώνιος Ελευθεριάδης (τραπεζικός υπάλληλος), Αλέξανδρος Κιτικίδης (δικηγόρος), ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της ΠΚΜ, ο Πάρις Μπίλλιας πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης.