Skip to main content

Η λάθος διεύθυνση που έδωσαν στη Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση Ζάεφ-Πενς για την ονομασία των Σκοπίων, η τραγική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα και το μαγείρεμα με τα πλεονάσματα.

Να πώς φτιάχνονται τα πλεονάσματα. Όχι μόνο με παρακράτηση 5 δισ. ευρώ χρέη προς ιδιώτες, αλλά και με «Παρακράτηση μισθοδοσίας και πληρωμής με κουπόνια, μη καταβολή νυχτερινής εργασίας, αργιών και υπερωριών», όπως διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων από κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σε… δημόσιες υπηρεσίες. Το Δημόσιο πληρώνει… με κουπόνια!

Η κυβέρνηση των Σκοπίων διέψευσε ως εντελώς αναληθές το δημοσίευμα του ρωσικού Sputnik, σύμφωνα με το οποίο ο Ζόραν Ζάεφ συζήτησε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, προτείνοντας μάλιστα και εναλλακτικές ονομασίες με συνθετικό πάντα το «Μακεδονία».

Έχει δίκαιο ο Ζάεφ. Δεν έγινε συζήτηση. Απλώς ο Μάικ Πενς του έδωσε οδηγίες, ο Ζάεφ είπε "Yes Sir" και αυτό ήταν όλο. Δεν λέγεται συζήτηση αυτό.

Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών είχαν στο Βελιγράδι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον αρχηγό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, Χακάν Φιντάν, η οποία δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία, ο Σέρβος πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν να επισκεφθεί τη Σερβία.

«Φοβού τους Σέρβους και δώρα φέροντας». Ελπίζω να γνωρίζει ο Ν. Κοτζιάς ότι είναι παραμυθάκι το περί «αιώνιας φιλίας Σέρβων και Ελλήνων». Αν αρχίσουμε να γράφουμε τι τραβήξαμε μ’ αυτούς δεν θα έχει τέλος. Αρκεί, το τεχνητό κρατίδιο των Σκοπίων που έφτιαξαν και το βάπτισαν "Μακεδονία".

Διάβασα με προσοχή την εσωκομματική κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση η «Σοσιαλιστική Τάση» του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιευμένη εχθές στη Voria.gr (δείτε εδώ). Απορία πρώτη: Οι άνθρωποι λένε σωστά πράγματα, πώς βρεθήκανε στον ΣΥΡΙΖΑ; Πηγαίνανε γι’ αλλού και τους έδωσαν λάθος διεύθυνση; Απορία δεύτερη: Πώς και δεν τους έβαλε ακόμη ο Πολάκης δυο μέτρα κάτω από τη γη;

Για όσους δεν την διάβασαν (να την διαβάσουν): Λένε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που λέει ο κάθε Έλληνας με στοιχειώδη λογική. Γι’ αυτό και δεν εισακούονται, άλλωστε. Αν διέθεταν την στοιχειώδη λογική αυτοί που κυβερνούν, θα είχαν αντιληφθεί ότι ο σταλινισμός πέθανε. Κι όποιος εκφράζει τις ίδιες ιδέες στα σοβαρά κράτη, γίνεται ο περίγελως (στα σοβαρά κράτη, είπα).

Απίστευτες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπιστώνει Έκθεση του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα. Είδες Τριαντάφυλλέ μου, πώς διαστρεβλώνει τα πράγματα ο καπιταλισμός; Σε μια χώρα με 32 εκατ. κατοίκους, οι 128 νεκροί, κάποιες χιλιάδες τραυματίες, και άλλες τόσες φυλακισμένοι, είναι σταγόνας στον Ωκεανό. Έχουμε κι άλλα περιθώρια.

Ενώ τα πράγματα είναι απλά: Όταν κυβερνούν οι αστοί, ο λαός ξεσηκώνεται αυθόρμητα (όπως οι "Αγανακτισμένοι" - αλήθεια, τι γίνονται εκείνες οι ψυχές;). Όταν κυβερνούν οι Αριστεροί ο λαός ξεσηκώνεται από τους Αμερικανούς. Γιατί δεν τα καταλαβαίνει αυτά ο κόσμος, Τριαντάφυλλε, και θεωρεί αιματοβαμμένο δικτάτορα τον Μαδούρο, ενώ εσύ σωστά υποστηρίζεις ότι είναι ένας λαοπρόβλητος ηγέτης;

Ένα πράγμα μόνο με απασχολεί Τριαντάφυλλε… Εκατοντάδες διαδηλώσεις έχουν γίνει εναντίον του Μαδούρο. Μια διαδήλωση υπέρ του, πώς και δεν έγινε; Λες να μπλόκαραν τους δικούς μας οι καπιταλιστές και δεν τους αφήνουν να βγουν από τα σπίτια τους; Μάλλον, αυτό θα είναι.