Skip to main content

Ο Τραμπ θα ανοίξει τον φάκελο για τη δολοφονία Κένεντι

Με επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού φακέλου JFK, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την πρόθεση του να ανοίξει τον απόρρητο φάκελο για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι το 1963 ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter.

«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού ΦΑΚΕΛΟΥ JFK», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Ντόναλτν Τραμπ.

Πολλοί εκφράζουν τη γνώμη πως ο Τραμπ προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, η οποία έγινε παρά την αντίθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από μία σειρά αρνητικών υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας φέρονται να φοβούνται ότι ορισμένα από τα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν τη δεκαετία του 1990 θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για πρόσφατες επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Τα αρχεία δολοφονίας του Κένεντι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν από το Εθνικό Αρχείο στις 26 Οκτωβρίου, αλλά είχε αναφερθεί ότι ο Τραμπ δεν θα τους επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν.