Skip to main content

O Θεσσαλονικιός Βασίλης Γεωργιάδης είναι νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Χωρίς αντίπαλο, αφού ο Α. Μπακόλας αποχώρησε με ανάρτησή του στο facebook - Kατέθεσε υποψηφιότητα με 962 υπογραφές, αν και απαιτούνταν 272

«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους 962 ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και προσέφεραν τη στήριξη τους. Η επόμενη ημέρα της οργάνωσης απαιτεί συνθέσεις και δουλειά, προκειμένου να μετεξελιχθούμε το συντομότερο δυνατό σε μια σύγχρονη πολιτική νεολαία», δήλωσε ο νέος πλέον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης.

Υπέρ του 29χρονου Βασίλη Γεωργιάδη, που προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη υπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και στελεχών της «γαλάζιας» νεολαίας.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε εξασφαλίσει:

-962 μέλη του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ (70.6%)

-134 από τα 180 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

-14 από τους 17 εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

-50 από τις 61 Προέδρους Νομαρχιακών Επιτροπών

-8 από τα 13 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου

Η υποψηφιότητα του είναι η μοναδική που κατατέθηκε για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ενόψει των εκλογών της 20ης Μαρτίου.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την υποψηφιότητά του με τις υπογραφές 962 εκ των 1.362 μελών του τακτικού συνεδρίου αν και απαιτούνταν 272.

Στηρίχθηκε από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και έχει διατελέσει μέλος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, γραμματέας ΔΑΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι απόφοιτος του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο κ. Γεωργιάδης στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία της ΝΔ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Επρόκειτο να έχει απέναντί του τον Απόστολο Μπακόλα από την Άρτα, ο οποίος όμως αν και όπως σημειώνεται είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος. Ο κ. Μπακόλας ήταν η επιλογή του απερχόμενου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη και του απερχόμενου γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Σωτήρη Πολύζου. Και οι δυο τους παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας μάλιστα την ηγεσία του κόμματος για «καταστρατήγηση του καταστατικού». Το ίδιο έκανε και ο κ. Μπακόλας μέσω facebook, καταγγέλλοντας καταστρατήγηση του καταστατικού, του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» σημειώνοντας: «Τους χαρίζω τη διαδικασία αλλά σε καμία περίπτωση την οργάνωση που τόσο αγάπησα και αγαπώ».

Και οι τρεις είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία του κόμματος και πλέον όλοι μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός ΝΔ, όπου ο κομματικός μηχανισμός περνά πλέον υπό τον έλεγχο της νέας ηγεσίας του κόμματος εν όψει και του συνεδρίου τον Απρίλιο.

Επόμενη εσωκομματική μάχη, μετά την ΟΝΝΕΔ, θα δοθεί στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων, τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις. Η τελική μάχη για την πλήρη αναμόρφωση στο εσωτερικό της λειτουργίας της ΝΔ, τα πρόσωπα και το κομματικό τοπίο θα είναι στο 10ο συνέδριο.