Skip to main content

Ο κύκλος του αίματος: Ο Ερντογάν θερίζει ό,τι έσπειρε

Ο Ερντογάν τώρα αποκομίζει τους καρπούς της ισλαμικής πολιτικής και της στήριξης που έδωσε με όλα τα μέσα στους τζιχαντιστές

Το πρωτοείπε ο Ησίοδος («ει κακά τις σπείραι κακά κέρδεα αμήσειεν») και έμεινε ως τις μέρες μας «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις». Αυτό συμβαίνει παντού και πάντα, μηδέ του ελληνικού λαού εξαιρουμένου, και σήμερα θερίζουμε ό,τι σπείραμε τα προηγούμενα χρόνια, αδιαφορώντας για την ποιότητα του σπόρου.

Αυτό συμβαίνει και με την Τουρκία του Ερντογάν, όπου ο ισλαμιστής ηγέτης ανακάτεψε τόσο την τράπουλα, ώστε είναι αδύνατο να την φέρει τώρα στα ίσα. Στρέφοντας την μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης, το κράτος εναντίον κάθε εθνοτικής κοινότητας, τους σουνίτες εναντίον αλεβιτών και όλων των "απίστων", το ISIS εναντίον του Άσαντ στη Συρία, και τώρα την Τουρκία εναντίον του ISIS (κλείστηκαν οι διάδρομοι εμπορίας του παράνομου πετρελαίου), πότε πιστός νατοϊκός και εχθρός των Ρώσων, τώρα φίλος του Πούτιν και απειλεί τον Ομπάμα με αποχώρηση από την συμμαχία, και γενικώς θέλησε να εφαρμόσει το "διαίρει και βασίλευε", αλλά ο φανατισμός του που παραλύει την λογική, κατάφερε να έχει ήδη ένα διαλυμένο κράτος.

Δεν συνέχισε να κατηγορεί τον Γκιουλέν ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβεως, όταν στον τουρκικό Τύπο αποκαλύφθηκε πως ο δολοφόνος αστυνομικός της φρουράς του, δεν μαθήτευσε στον Γκιουλέν, αλλ’ ακολουθούσε τις διδαχές του εμπίστου ιμάμη του ίδιου του Ερντογάν.

Ούτε τώρα κατηγόρησε τον Γκιουλέν, με την σφαγή στην ΚΠολη, επειδή το ίδιο τουρκικό κράτος (ένα με το παρακράτος) διεξήγε λυσσαλέο αγώνα κατά των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, ως αταίριαστων με την αληθινή πίστη προς τον Αλλάχ. Σε ποιον φανατισμό οδήγησε αυτή η προπαγάνδα (με χάπενινγκ στους δρόμους, όπου γενίτσαροι κυνηγούσαν τον Αη Βασίλη και με πανό όπου ο Αη Βασίλης δεχόταν γροθιές από τους ηθικούς ισλαμιστές) δεν φάνηκε μόνον από την τελευταία μαζική δολοφονία στην ΚΠολη, που δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά η αντιχριστιανική προπαγάνδα έχει εμποτίσει τα πλήθη.

Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι που είδαν με ευχαρίστηση το μακελειό, καθώς το απέδωσσν σε θεία τιμωρία για την μεγάλη αμαρτία να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά που είναι μια γιορτή των απίστων. Όπως αλίευσε ο Νίκος Χειλαδάκης από τον τουρκικό Τύπο, χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα για την σφαγή της Reina στο διαδίκτυο από πολλούς Τούρκους, που επικρότησαν την σφαγή με διάφορα επικριτικά σχόλια κατά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θεωρείται ύβρις για τον Αλλάχ των μουσουλμάνων.

Μάλιστα σε ένα από αυτά τα ειρωνικά σχόλια ένα επαρχιακός δικαστής από την Κιουτάχεια σχολίασε με πολύ καυστικό τρόπο την τραγωδία που στοίχισε στην ζωή σε 39 ανθρώπους ενώ κάποιοι άλλοι χαροπαλεύουν, γράφοντας πως… «Αυτά είναι τα δώρα του Αϊ Βασίλη, έτσι δεν είναι?» Τις επικρίσεις των σχολίων προκάλεσε και η κατανάλωση του αλκοόλ και της μπύρας στην εορταστική ατμόσφαιρα της Πρωτοχρονιάς, που είναι επίσης μεγάλη αμαρτία για το Ισλάμ.

Ο Ερντογάν τώρα αποκομίζει τους καρπούς της ισλαμικής πολιτικής και της στήριξης που έδωσε με όλα τα μέσα στους τζιχαντιστές που δημιούργησαν πολλούς και ισχυρούς πυρήνες μέσα στην χώρα του. Οι περισσότεροι παρατηρητές εκτιμούν πως αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί με το αίμα να ρέει στους δρόμους των τουρκικών πόλεων με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης, ενώ η χώρα μπήκε σε πολύ κρίσιμη πολιτική χρονιά με την συνταγματική μεταρρύθμιση καθώς ο Ερντογάν επιδιώκει να γίνει ο απόλυτος άρχοντας σε μια αιματοβαμμένη -και άκρως επικίνδυνη για εμάς την Ελλάδα-, χώρα.

Υ.Γ. Συνιστώ στους αναγνώστες να ξαναδιαβάσουν το χθεσινό δημοσίευμα της Deutsche Welle στη Voria.gr, για τις γερμανικές εκτιμήσεις σχετικά με τους λόγους που η Τουρκία εισήλθε βαθιά στον κύκλο του αίματος.
Μ.