Skip to main content

Ο Σόιμπλε εισήχθη και πάλι στο νοσοκομείο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επέστρεψε σήμερα στο νοσοκομείο, δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, εξαιτίας μίας αλλεργικής αντίδρασης σε ένα φάρμακο.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέστρεψε σήμερα στο νοσοκομείο, δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, εξαιτίας μίας αλλεργικής αντίδρασης σε ένα φάρμακο που δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσαν σήμερα πηγές από το Βερολίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διέψευσε τις φήμες ότι προτίθεται να τον αντικαταστήσει, ενώ και ένας εκπρόσωπος του Σόιμπλε, ο Μίχαελ Όφερ, δήλωσε ότι ο υπουργός «δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του».

Πηγές μέσα από το κόμμα του, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), δήλωσαν ότι ο Γερμανός υπουργός βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο κάπου έξω από το Βερολίνο για παρακολούθηση, ενώ ο Όφερ δήλωσε ότι οι γιατροί συνέστησαν στον Σόιμπλε να ξεκουραστεί.

Ο Κρίστοφ Στίγκμανς, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, από τη μεριά του αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέχρι να βρει τον αντικαταστάτη του Σόιμπλε. Ο 67χρονος Σόιμπλε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 1990, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν ψυχοπαθή. Στις αρχές του έτους υποβλήθηκε σε εγχείριση, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο νοσηλεύτηκε για πολλές εβδομάδες σε νοσοκομείο.