Skip to main content

Ο Σκουρλέτης προαναγγέλλει και νέα μέτρα αν δεν αλλάξει η τάση

Ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις όπως η 13η σύνταξη, αρκεί να συνεχιστεί η τρέχουσα τάση των πραγμάτων.

Το κρίσιμο σημείο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς εκεί κρίνεται κάθε κυβερνητική πολιτική, καθώς η επίτευξη στόχων διαχέεται στην πραγματική οικονομία και την καθημερινή ζωή με «χρονοκαθυστέρηση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Η εξαγγελία Τσίπρα για «13η σύνταξη» και αναστολή της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό κύμα είναι συγκεκριμένο παράδειγμα μέτρου που θα αισθανθεί ο κόσμος και ενδεικτικό τους πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την επίτευξη στόχων. Οχι απλώς να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά όπου μπορεί να επιστρέφει μέρος των όσων θυσίασαν, στους πλέον ευάλωτους.

Εκτίμησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις τέτοιου χαρακτήρα, αρκεί να συνεχιστεί η τρέχουσα τάση των πραγμάτων, όπου επί δύο τρίμηνα η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και οι εκτιμήσεις για το 2017 είναι επίσης αισιόδοξες.

«Αυτή η πορεία θα εμπεριέχει και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες», αρκεί να μην αλλάξει αυτή η τάση, κάτι που κανείς πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει βλέποντας τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σχολιάζοντας εξάλλου τον χαρακτηρισμό «μονομερής» που αποδόθηκε στην εξαγγελία Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ορισμένοι επιμένουν να μεταφράζουν τη συμφωνία με τους δανειστές κατά το δοκούν, καθώς η δέσμευση αφορά πρωτογενή πλεονάσματα.

Η δυσαρέσκεια για την υπεραπόδοση και το πώς θα διανεμηθεί υπερβαίνει τη συμφωνία και θέτει θέμα δημοκρατικότητας για μία εκλεγμένη κυβέρνηση ... μέρος των δανειστών ενοχλείται, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης, αλλιώς ακυρώνουμε τελικά τις δημοκρατικές διαδικασίες», ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης.