Skip to main content

Νέα επίθεση Σκουρλέτη σε Eldorado - Τι απαντά η εταιρεία

«Οι κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη στερούνται βάσης και λογικής», υπογράμμισε ο Εντ. Μούρα, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα

Νέα τροφή στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Eldorado Gold έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, όπου κατηγόρησε τον επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, Πολ Ράιτ, για «σορτάρισμα».

Στις 12 Ιανουαρίου του 2016, οι μετοχές της Eldorado υποχώρησαν κατά 19% σημειώνοντας την υψηλότερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Ράιτ, σε συνέντευξή Τύπου στην Αθήνα, είχε αναγγείλει την αναστολή των επενδυτικών πλάνων της Eldorado, στα ελληνικά ορυχεία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση.

«Ο Ράιτ είναι διευθύνων σύμβουλος, είναι έξυπνος και έμπειρος. Έδωσε μία συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας ότι οι τιμές των μετοχών θα υποχωρήσουν σημαντικά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο πρακτορείο.

«Κατά εμένα, ο Ράιτ έπαιξε με την τιμή των μετοχών. Είπε στους φίλους του τι επρόκειτο να ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου και αυτοί έσπευσαν να πουλήσουν τις μετοχές και μετά να τις αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

«Είμαι βέβαιος ότι σόρταρε τις μετοχές της εταιρείας του», επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης, εξηγώντας ότι ο ετήσιος μισθός του, μεταξύ άλλων, είναι συνδεδεμένος με την τιμή των μετοχών της Eldorado.

 

Η απάντηση της καναδικής εταιρείας



Από την πλευρά της καναδικής εταιρείας, ο Εντουάρντο Μούρα, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Eldorado στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «οι κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη στερούνται βάσης και λογικής». Σε παρόμοιου ύφους διαψεύσεις προέβη και η εκπρόσωπος της εταιρείας, Κρίστα Μουρ, η οποία έκανε λόγο για κατηγορίες «δίχως κανένα νόημα».