Skip to main content

Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης σκιτσάρει στο Βελιγράδι

Για 2η συνεχή χρονιά, η εκπομπή «Καρέ Καρέ Μαθήματα Σκίτσου» και ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης ήταν καλεσμένοι στην πρωτεύουσα της Σερβίας,

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η εκπομπή «Καρέ Καρέ Μαθήματα Σκίτσου» και ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης σκίτσαραν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, στο Βελιγράδι, καλεσμένοι από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ελληνικού σχολείου στο Βελιγράδι και την αντιδήμαρχο του δήμου Cabckn Behau κ.Radana Bodiroga- Avramovic.

Για μία εβδομάδα, τα ελληνόπουλα που πάνε στο ελληνικό σχολείο, καθημερινά, σκιτσάρανε παρέα με τον κ. Νικολαΐδη και μέσα από την όλη διαδικασία, γνώρισαν την τέχνη του σκίτσου, αλλά σε συνδυασμό με τον δάσκαλο του σχολείου κ. Χρήστο Μέντζιο, με ένα άλλο τρόπο (μέσα από την τέχνη) την ελληνική γλώσσα.

Ο σκιτσογράφος τα πρωινά επισκέφτηκε δημοτικό σχολείο της πόλης και με την βοήθεια της αντιδημάρχου κ. Bodiroga- Avramovic, γνώρισε στα μικρά παιδιά του Σέρβικου σχολείου την τέχνη του σκίτσου. Επίσης μία ημέρα, επισκέφτηκε το φροντιστήριο ελληνικής γλώσσας και μίλησε - σκίτσαρε την ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα, στην τάξη της κ. Στρατούλας.

Τέλος με αφορμή την επίσκεψη του στο Βελιγράδι, ο σκιτσογράφος είχε την χαρά να μεταφέρει στο ελληνικό σχολείο βιβλία από τις εκδόσεις «Πυραμίδα», μία προσφορά αγάπης του γνωστού εκδοτικού οίκου στα παιδιά αλλά και στον σύλλογο γονέων του σχολείο, με μοναδικό στόχο και σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσα.