Skip to main content

Ο συγκινητικός διευθύνων σύμβουλος και οι Γκρίζοι Λύκοι στην κυβέρνηση

Ο συγκινητικός διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, η είσοδος των Γκρίζων Λύκων στην κυβέρνηση Ερντογάν και οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων

Ένα αλεξίσφαιρο γυάλινο τείχος ύψους 2,5 μέτρων μπορεί να υψωθεί γύρω από τον Πύργο του Άιφελ το επόμενο φθινόπωρο για την ενίσχυση της ασφάλειας του εμβληματικού μνημείου της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμος του Παρισιού. Η παγκοσμιοποίηση μάς οδήγησε να ζούμε μέσα σε τείχη και κάτω από κάμερες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ δεν παραιτείται. Απεναντίας δηλώνει ότι «τα φίλια πυρά δεν με σκιάζουν και δεν θα με οδηγήσουν σε άτακτη και αδικαιολόγητη υπαναχώρησή μου από τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν». Με συγκίνησε. Θα υπηρετήσει τώρα τον λαό με λιγότερα από 20.000 ευρώ μισθό και χωρίς τα 256.000 ευρώ αναδρομικά. Μήπως χρειαστεί να τρώει ο δυστυχής στα συσσίτια με μικρότερο μισθό;

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν στη Συρία και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν από λάθος τρεις Τούρκοι στρατιώτες βασίστηκαν στις συντεταγμένες που δόθηκαν στη Ρωσία από τον τουρκικό στρατό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ανταπαντά το τουρκικό στρατιωτικό Επιτελείο, ότι οι Ρώσοι γνώριζαν πως το σημείο που βομβάρδισαν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες. Να σημειωθεί πάντως, ότι το "λάθος" σημειώθηκε ακριβώς την στιγμή της άφιξης του Αμερικανού διοικητή της CIA στην Τουρκία. Άτιμες συμπτώσεις, που μας μπερδεύουν.

"Στημένους" διαγωνισμούς και σκανδαλώδεις αναθέσεις μελετών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλει η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Καταγγέλλουν «επιλεκτικές προσκλήσεις ημετέρων και κολλητών» από το υπουργείο, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, "εκλεκτοί" πήραν με απευθείας ανάθεση έργα, δίνοντας έκπτωση μόλις 50 ευρώ!

Πότε πρόλαβαν οι επαναστάτες μπολσεβίκοι να αλλάξουν προσανατολισμό, είναι μυστήριο. Σχολιάστηκε η περίεργη και ανεξήγητη επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Ουκρανία. Έρχεται όμως η δήλωση του Ποροσένκο, που επιβεβαιώνει ότι ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η -κατ’ εντολήν μάλλον των συμμάχων μας- αποστολή μηνύματος προς τους Ρώσους. Αυτό τουλάχιστον ερμηνεύεται από την δήλωση του Ουκρανού προέδρου:

Ο Ποροσένκο «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για την σταθερή στάση της στο θέμα της εδαφικής ακεραιότητα, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καταδικάζοντας την ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, και μη αναγνωρίζοντας την προσάρτηση της Κριμαίας». Κάτι τέτοια διαβάζει ο Λαφαζάνης και βγάζει σπυράκια.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των γκέι γνωστοποίησε πως όταν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και της θρησκευτικής ελευθερίας, πρέπει να επαναδιατυπωθεί ότι «η ελευθερία έκφρασης και η θρησκευτική ελευθερία δεν είναι απόλυτα δικαιώματα και θα μπορούν να περιοριστούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Η Ιαπωνία δέχτηκε μόλις 28 πρόσφυγες τον περασμένο χρόνο την ώρα που οι αιτήσεις ασύλου κατέγραψαν ρεκόρ [10.901 άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στην Ιαπωνία], αναφέρει κυβερνητικό έγγραφο, γεγονός που υπογραμμίζει την επιφυλακτικότητα της χώρας να δεχθεί ξένους πολίτες. Δυστυχισμένοι οι Ιάπωνες, δεν έχουν εκεί "προοδευτικούς".

Καλώς τα δεχθήκαμε… Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το Κόμμα του Ερντογάν και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) μελετούν το σενάριο περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεών τους και το ενδεχόμενο συνεργασίας στην κυβέρνηση. Αναλυτικά συζητείται το ενδεχόμενο εισόδου τουλάχιστον τριών μελών των Γκρίζων Λύκων στην κυβέρνηση.