Skip to main content

Έρχεται Θεσσαλονίκη ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επίπλων στη ΝΑ Ευρώπη

Ο σερβικός όμιλος SIMPO σχεδιάζει την επέκτασή του στην ελληνική αγορά μέσω Θεσσαλονίκης - Ο τζίρος, οι εξαγωγές και στα σχέδια για την Ελλάδα.

Ο σερβικός όμιλος SIMPO, o μεγαλύτερος κατασκευαστής επίπλων και ειδών εξοπλισμού οικιών και επαγγελματικών χώρων στη Ν.Α. Ευρώπη, σχεδιάζει την επέκτασή του στην ελληνική αγορά με σκοπό τη δημιουργία, εντός του 2018, μεγάλου showroom περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, σε χώρους έως και 2.000 τ.μ.

Η Simpo, που έχει προσεγγίσει την ελληνική αγορά με την υποστήριξη και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδα, συμμετείχε το 2017 τόσο στη Γενική Έκθεση της ΔΕΘ, όσο και στην Χenia της Αθήνας, ενώ, όπως πληροφορείται η Voria.gr, έρχεται στη χώρα μας έχοντας ως αιχμή του επιχειρηματικού της δόρατος τη Simpo Line, τη θυγατρική του Ομίλου που εξειδικεύεται στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, στην επίπλωση εμπορικών κέντρων, καταστημάτων, χώρων γραφείων, εκπαιδευτηρίων.

Σημειώνεται ότι η Simpo είναι η δεύτερη σερβική εταιρεία του κλάδου επίπλου, που θα μπει στην ελληνική αγορά, καθώς το φθινόπωρο του 2014 είχε προηγηθεί η Matis, με κατάστημα επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ ότι λόγω της κρίσης η αγορά επίπλου στην Ελλάδα έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα και έχει σημαντικά συρρικνωθεί, η είσοδος ξένων αλυσίδων προφανώς δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια δραστηριοποίησης, κυρίως για τον εξοπλισμό τουριστικών μονάδων, τις ενοικιαζόμενες επιπλωμένες κατοικίες, τις ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων αλλά και του εξοπλισμού διαμερισμάτων.

Ο όμιλος Simpo, που ιδρύθηκε το 1963 στο Vranje της νότιας Σερβίας, διαθέτει έξι εργοστάσια, έχει εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τις 275.000 τ.μ., απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζομένους και λειτουργεί γραφεία σε Γερμανία, Τσεχία, ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο. Είναι ένας πλήρως καθετοποιημένος όμιλος, που κάνει εξαγωγές σε 16 χώρες, από την Ιρλανδία και τη Γερμανία, μέχρι το Κατάρ, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Φινλανδία.

Οι εξαγωγές του Ομίλου, ξεπερνούν το 60% των συνολικών πωλήσεων, ενώ ο τζίρος της μητρικής το 2016 ήταν άνω των 26 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Simpo Line έχει επιπλώσει περισσότερα από 170 ξενοδοχεία σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας, περιλαμβάνονται μεγάλα έργα όπως το Εμπορικό Κέντρο της Μόσχας, το «Four Seasons» της Λεμεσού, το «Klaus K» στο Ελσίνκι, το «Intercontinental» στη Ντόχα του Κατάρ, το «Grand Hotel Admiral» στο Ντουμπρόβνικ, τα «Hilton» σε Δουβλίνο και Ποντγκόριτσα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Simpo για την ελληνική αγορά, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, δεν αφορά μόνο τους εξοπλισμούς επαγγελματικών χώρων, αλλά και των κατοικιών.