Skip to main content

Ο Σέφεριν διάδοχος του Πλατινί στον προεδρικό θώκο της UEFA

Ο Σλοβένος δικηγόρος, ο οποίος ήταν ο αντίζηλος του Ολλανδού Μίχαελ φαν Πράαγκ για την προεδρία, εξελέξη με 42 ψήφους υπέρ

Ο Αλεξάντερ Σέφεριν είναι νέος πρόεδρος της UEFA ύστερα από τις εκλογές που έγιναν στην Αθήνα. Ο Σλοβένος δικηγόρος, ήταν ο αντίζηλος του Ολλανδού, Μίχαελ φαν Πράαγκ για τον προεδρικό θώκο που έμεινε κενός έπειτα από την ποινή που επιβλήθηκε στον Μισέλ Πλατινί, οδηγώντας τον Γάλλο στην παραίτηση από το αξίωμα.

Ο Σέφεριν πήρε 42 ψήφους έναντι 13 και δήλωσε μετά την εκλογή του: «Σας ευχαριστώ για τη τεράστια υποστήριξη. Είναι τιμή και ευθύνη την ίδια στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα. Η οικογένειά μου και η Σλοβενία είναι περήφανη γι αυτό. Ελπίζω πως μια μέρα θα είστε περήφανοι και εσείς για μένα».

Από το 2011 ήταν δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της UEFA.

Να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς ψήφισε ο Παυσανίας Παπανικολάου, εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ενώ ο Γιώργος Γκιρτζίκης που πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ παραβρέθηκε στη διαδικασία. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν στις 26 Οκτωβρίου.