Skip to main content

Αστακός η Θεσσαλονίκη για τριμερή και Γιούνκερ - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Η αστυνομία ετοιμάζεται να λάβει ενισχυμένα μέτρα στοχεύοντας στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Αυστηρά αστυνομικά μέτρα προβλέπονται στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας, της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας και της αναγόρευσης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στοχεύοντας στην ομαλή διεξαγωγή των παραπάνω εκδηλώσεων και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία ετοιμάζεται να λάβει ενισχυμένα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να απασχοληθεί το σύνολο των επιχειρησιακών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ενώ θα υπάρξουν ενισχύσεις με προσωπικό και εξοπλισμό από αστυνομικές υπηρεσίες όμορων νομών.

Τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τετάρτης και θα κλιμακωθούν σταδιακά μέχρι την Πέμπτη κατά την άφιξη και παραμονή των πρωθυπουργών και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων σε σημεία περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις κορυφής, και του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, όπου θα καταλύσουν οι επίσημοι. Προβλέπονται φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ, μέχρι την προκυμαία της νέας παραλίας, ανάλογα με τις κινήσεις των διαδηλωτών. Αναλόγως, θα γίνουν και εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων. Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εδώ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Με το σύνθημα «Γιούνκερ- ανεπιθύμητος στην πόλη μας!», το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης διοργανώνει συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο, στις 6:30 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει πορεία.

Θερμή υποδοχή σκοπεύουν να επιφυλάξουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό του συλλόγου στη Football League μετά την καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία από «Κατσάνειο» προς το Μέγαρο Μουσικής, στις 6:30, το απόγευμα.