Skip to main content

Τέλος του 2018 έτοιμο το Κόκκινο Σπίτι του ομίλου Ιβάν Σαββίδη

Πάνω από 28 εκατ. έχει επενδύσει σε ακίνητα της Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης. Περιμένει, με έτοιμες τις μελέτες, να πάρει σειρά η Βίλα Ζαρντινίδη

Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης και διαμόρφωσης, εσωτερικά, του Μεγάρου Λόγγου ή αλλιώς, του «Κόκκινου Σπιτιού» στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, στο οποίο ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη επενδύει συνολικά περί τα 7- 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σαββίδης υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε αστικά και τουριστικά ακίνητα της Θεσσαλονίκης πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας. Υπενθυμίζεται ότι επενδύθηκαν τουλάχιστον 12,4 εκατομμύρια στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου Macedonia Palace, η Βίλα Καπαντζή αποκτήθηκε αντί ποσού 5 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά της Βίλας Ζαρντινίδη χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.  

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο «Κόκκινο Σπίτι», που άρχισαν τον Αύγουστο του 2017, προβλέπει την περαίωση του έργου σε διάστημα 12-18 μηνών(Δείτε περισσότερα εδώ). Με το που θα παραδώσουν το Μέγαρο τα συνεργεία, στο εμβληματικό κτήριο θα εγκατασταθούν τα γραφεία του ομίλου Σαββίδη που προσωρινά στεγάζονται στο «παλιό ΝΑΤΟ», σε αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα της ανατολικής Θεσσαλονίκης που είναι η βίλα Καπαντζή.

Στην παρούσα φάση, στο ισόγειο και το υπόγειο του Μεγάρου, γίνονται εργασίες αποξήλωσης υλικών και θα ακολουθήσουν οι εργασίες ενίσχυσης των θεμελίων και της τοιχοποιΐας. Επίσης έχει αρχίσει ο καθαρισμός των οροφογραφιών και στη συνέχεια θα γίνει η συντήρησή τους.

Σημειώνεται ότι στους τρεις ορόφους του κτηρίου, εμβαδού περίπου 900 τ.μ., θα στεγαστούν τα γραφεία εταιρειών του Ομίλου, ενώ στο ισόγειο, όπως και μέχρι πρότινος, θα διαμορφωθούν δύο καταστήματα λιανικής με βοηθητικούς χώρους στο υπόγειο. Το Μέγαρο, ισόγειο και όροφοι έχει συνολική δόμηση 1.600 τ.μ.

Τις εργασίες αποκατάστασης του Μεγάρου Λόγγου έχει αναλάβει η Redex Constructions, η εταιρεία που έκανε τα έργα ανακαίνισης του Macedonia Palace.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το ενδιαφέρον του ομίλου Σαββίδη για επενδύσεις στο real estate, στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει εξαντληθεί, άλλωστε, είναι από πλευράς μελετών έτοιμη η Βίλα Ζαρντινίδη για να αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης, παρότι δεν έχει έως σήμερα γίνει η όποια σχετική ανακοίνωση.