Skip to main content

Ο ΣΑΣΘ βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού κινητικότητας

Βραβεύθηκαν οι νικητές του καλλιτεχνικού διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «Το όραμα της κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη».

Τους τρεις νικητές του καλλιτεχνικού διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «Το όραμα της κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας», που διοργάνωσε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, βράβευσε σήμερα σε ειδική τελετή στην έδρα του Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής.

Οι νικητές ανά ηλικιακή ομάδα είναι για τα παιδιά 1 – 5 ετών η Φωτεινή – Κωνσταντίνα Δημοπούλου, για τους μαθητές δημοτικού 6 – 12 ετών ο Μάρκος Ρενιέρης και για τους μαθητές γυμνασίου – λυκείου η Ελευθερία Πολυχρονίδου.

Οι νικητές του διαγωνισμού πήραν ως έπαθλο από ένα ποδήλατο, ενώ έπαινος έχει προβλεφθεί για όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, οι οποίοι μπορούν να τον παραλαμβάνουν από τα γραφεία του ΣΑΣΘ καθημερινά μεταξύ 10 το πρωί και 12 το μεσημέρι.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, «είναι συγκινητικό και πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πολλά παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να ζωγραφίσουν το όραμά τους για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του διαγωνισμού ζωγραφικής στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ήταν αποτελεσματική και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να διαδώσουμε το μήνυμα για πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης στις νεότερες γενιές. Έτσι δημιουργούμε τη ‘μαγιά’ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας στην πόλη και να καλλιεργήσουμε νοοτροπίες διαφορετικές από τις σημερινές στους πολίτες, προκειμένου να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο, ακόμη και το περπάτημα για τις μετακινήσεις τους στη μητροπολιτική περιοχή Θεσσαλονίκης κι όχι το ΙΧ αυτοκίνητο. Η συμμετοχή των παιδιών μας δίνει κουράγιο στην προσπάθειά μας αυτή και ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη μας».