Skip to main content

Ο Ρουμπίνι απολογήθηκε στον Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνάντησε τυχαία στο Νταβός τον διακεκριμένο οικονομολόγο, από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις για τις δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της Ελλάδας. Τι είπε ο πρωθυπουργός, τι απάν
Εξηγήσεις για τα όσα έγραψε και είπε, ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη, ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, από τον γνωστό οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι, με τον δεύτερο να απαντάει ότι δεν γνώριζε ότι δεν ισχύουν τα περί δανείου της Ελλάδας από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχαν τυχαία συνάντηση με τον οικονομολόγο το απόγευμα στους διαδρόμους του Φόρουμ του Νταβός.

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε στον κ. Ρουμπίνι ότι καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα γράψει κάτι να ρωτήσει για το τι ακριβώς ισχύει. Η σύντομη συνομιλία κατέληξε με τον κ. Ρουμπίνι να εκφράζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του προς τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιτ Μίλιμπαντ, με τον οποίο συζήτησαν ευρωπαϊκά θέματα για την οικονομική κρίση, το Κυπριακό και τη διεθνή ασφάλεια με επίκεντρο το Αφγανιστάν. Επίσης ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον προέδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και τον επικεφαλής του οργανισμού εργασίας του ΟΗΕ Χουάν Σομάβια.