Skip to main content

Ο πρώτος ασθενής που πέθανε εξ΄ αιτίας της νέας γρίπης

Ο 29χρονος Γάλλος καταγράφηκε ως το πρώτο θύμα της νέας γρίπης στην χώρα μας, αφού ο άνδρας δεν έπασχε από καμία άλλη ασθένεια και ο θάνατός του αποδίδεται στην προσβολή του από τον ιό ΑΗ1Ν1.
Ο 29χρονος Γάλλος καταγράφηκε ως  το πρώτο θύμα της νέας γρίπης στη χώρα μας, αφού ο άνδρας δεν έπασχε από καμία άλλη ασθένεια και ο θάνατός του αποδίδεται στην προσβολή του από τον ιό  ΑΗ1Ν1. 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε: 

« Στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 04.25 τα ξημερώματα, απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. "Σισμανόγλειο", άνδρας 29 ετών, Γάλλος υπήκοος, επισκέπτης στη χώρα μας, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, πάσχων από βαρύτατη πνευμονία από γρίπη ΑΗ1Ν1, που οδήγησε σε βαρύτατη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ασθενής παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια, από την οποία και κατέληξε.»

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για  θάνατο από τη νέα γρίπη , αφού δεν υπήρχε  υποκείμενη νόσος.

Στο μεταξύ, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί οσχεδιασμός για τους εμβολιασμούς κατά της νέας γρίπης και στους 53νομούς της χώρας. Μέσα στις προσεχείς 15 ημέρες αναμένεται να γίνει η εισαγωγή των πρώτων 500.000 δόσεων εμβολίων.

 Ωστόσο, η χορήγηση των εμβολίων δεν θα γίνει αμέσως διότι εκκρεμεί ηαδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η οποία αναμένεταιμέσα στον Οκτώβριο.