Skip to main content

Ο προκλητικός ημιμαραθώνιος και το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα

Ποιος εγκέφαλος αποφάσισε να επιτρέψει ημιμαραθώνιο, που διοργανώνεται από τον τουρκοσύλλογο «Τουρκο-Ελληνο-Βουλγαρικής Φιλίας»;

Γιατί δεν ξανακαλεί ο Κοτζιάς τον Ερντογάν στην Ελλάδα; Αφού με τον διάλογο έχουμε επιλύσει τα προβλήματά μας. Να τον ξανακαλέσει, για να αποτελειώσουν και κάτι ψιλά που έμειναν. Και μετά να αναλάβει και τους Τροϊκανούς. Να δεις που θα έχει και μ’ αυτούς επιτυχίες.

Φαίνεται πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο πατριωτισμός. Και να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι να επιβραβεύουν τις πράξεις αλληλεγγύης, και να στέλνουν σπίτι τους, όσους δε καταλαβαίνουν από αυτά.

Ποιος εγκέφαλος αποφάσισε να επιτρέψει ημιμαραθώνιο, που διοργανώνεται από τον τουρκοσύλλογο «Τουρκο-Ελληνο-Βουλγαρικής Φιλίας»; Ο άνευ συνόρων ημιμαραθώνιος φιλίας θα πραγματοποιηθεί με το σύνθημα «τρέχουμε προς τιμήν των μαρτύρων μας». Δηλαδή των Τούρκων που έπεσαν σε μάχη.

Ο πρόεδρος του τουρκοσυλλόγου είπε πως στο πλαίσιο του ημιμαραθωνίου, εκατοντάδες αθλητές θα περάσουν τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας χωρίς διαβατήριο και χωρίς βίζα. Μόλις πέντε χιλιόμετρα πιο πάνω, είναι κλεισμένοι σε μπουντρούμι οι αξιωματικοί μας.

Δεν φτάνει δηλαδή που οι Τούρκοι έχουν προφυλακίσει παράνομα τους στρατιωτικούς μας, εμείς θα μετάσχουμε και σε διοργάνωση προς τιμήν των Τούρκων θανόντων στρατιωτών; Δηλαδή θα τιμήσουμε π.χ. τους Τούρκους που σκοτώθηκαν στην εισβολή στο Άφριν, αλλά επειδή η εκδήλωση αφορά γενικώς μάρτυρες, περιλαμβάνει και όσους σκοτώθηκαν σε μάχες κατά των Ελλήνων. Ως ποιο σημείο, μωρέ, έχει φτάσει η «προοδευτικότητα»;

Την καταδίκη του «πολιτικού κωμικού» Πάνου Καμμένου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τούρκος υπουργός. Είναι θετικό για τον Καμμένο που τον θεωρεί «πολιτικό», σε αντίθεση με συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, το ғκωμικός» όμως μάλλον έπρεπε να το γενικεύσει. Όλη η πολιτική ζωή στην Ελλάδα είναι φαρσοκωμωδία [αλλά με τραγικά αποτελέσματα].

Εγώ πάντως θα συμβούλευα στους πολυλογάδες απέχοντες των έργων: «Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην». Καλύτερα να σιωπάς, παρά να μιλάς άσκοπα.

Προς ελληνική κυβέρνηση: Κατανοείστε, όσο κι αν δυσκολεύεστε, την φράση του αρχιεπισκόπου Κύπρου: «Οι πανικόβλητες υποχωρήσεις ποτέ δεν περιορίζουν τη θρασύτητα του εχθρού».

Προχθές, στο Τέτοβο των Σκοπίων, υπήρξαν νεκροί σε κομματική διαφωνία μεταξύ οπαδών του ίδιου αλβανικού κόμματος. Λίγο πιο πάνω, είναι η κοιλάδα του Πρέσεβο, στην επικράτεια της Σερβίας, με πάνω από 75% αλβανικό πληθυσμό. Φαίνεται ότι κάτι μυρίστηκαν οι Σέρβοι, και πολεμικά αεροπλάνα πετούν πάνω από αστικές περιοχές, λες και κλειδώνουν στόχους. Ό,τι κάνουν και οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Αυτό είναι το... «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς. Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι στενοί συνεργάτες του καθεστώτος Μαδούρο διατηρούν παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς από πωλήσεις πετρελαίου σε τράπεζες της Ελβετίας, την ώρα που ο λαός ζει σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης και η πείνα θερίζει.

Η Ελβετία αποφάσισε να παγώσει τους λογαριασμούς τόσο του Σάαμπ, γενικού Εισαγγελέα της χώρας, όσο και άλλων έξι αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί του Μαδούρο, καθώς και να απαγορεύσει την είσοδό τους στα εδάφη της.

«Κάθε τουρκικό προϊόν που αγοράζεται είναι μια σφαίρα κατά των Κούρδων». Μπορεί το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα να το ξεκίνησαν οι Κούρδοι, αλλά αφορά άμεσα και τους Έλληνες. Η πειθώ τουριστών να μη πάνε στην Τουρκία και το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, πρέπει να ιδωθεί ως μια μέθοδος αγώνα.