Skip to main content

Ο πρώην πρωθυπουργός, δεν θα είναι στη λίστα των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου του κινήματος Γιώργου Παπανδρέου να ηγηθεί είτε του ψηφοδελτίου της Α’ Πειραιώς είτε της Α’ Αθηνών.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου του κινήματος Γιώργου Παπανδρέου να ηγηθεί είτε του ψηφοδελτίου της Α’ Πειραιώς είτε της Α’ Αθηνών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου,  ο κ. Σημίτης απάντησε ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση.

Ο Κώστας Σημίτης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν καταφέραμε νασυμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στοΠΑΣΟΚ τη νίκη και κάθε επιτυχία».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κκ Παπανδρέου και Σημίτης, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής τουψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί ο αντιπρόεδρος τηςΕυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, οιπληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές τιςπροηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επιδιώκει την τοποθέτηση του κ.Παπαδήμου στη θέση αυτή προκειμένου να σηματοδοτήσει έτσι ότι ηοικονομία θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.