Skip to main content

Ο πρέσβης Σπηλιωτόπουλος και η ιστορία της Αγίας Βαρβάρας

Ο προβληματισμός των Προέδρων για τον πρέσβη Σπηλιωτόπουλο, η ιστορία της Αγίας Βαρβάρας και ο εκβιασμός του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ετοιμάζεται για πρέσβης εκ προσωπικοτήτων με πρόταση ΣΥΡΙΖΑ! Τι άλλο θα δούμε; Ο Νίκος Κοτζιάς υπέγραψε την απόφαση, την έστειλε στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά ούτε ο Παπούλιας, ούτε ο Παυλόπουλος την υπογράφουν. Προφανώς, προβληματίζονται οι άνθρωποι για το τι «θα πρεσβεύει» προς όφελος της Ελλάδας ο Σπηλιωτόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι είχε καλές σχέσεις με τον ΣΥΝ, όταν προσυπέγραφε με την Δαμανάκη την ελεύθερη χρήση  του χασίς.

Η αθλιότητα των συνδικαλιστών, με την ανήθικη και αντιλαϊκή στάση τους, τόσο στην προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όσο και αργότερα του Γιαννίτση να λύσουν το ασφαλιστικό, οδήγησε στο χείλος του γκρεμού τα Ταμεία. Το κυβερνητικό κόμμα υποστήριζε τότε τα αιτήματα. Πώς λένε ότι δεν έχουν ευθύνη; Και τι έγιναν εκείνοι οι συνδικαλιστές; Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη των «προοδευτικών δυνάμεων» (και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως).

Όταν ακούω πως μετά από ψάξιμο βρέθηκαν 100 εκατομμύρια για συντάξεις ή 750 για την δόση στο ΔΝΤ, θυμάμαι τα φοιτητικά χρόνια όταν στο τέλος του μήνα έψαχνα εναγωνίως όλα τα ρούχα στην ντουλάπα, μήπως και είχα ξεχασμένο κανένα χαρτονόμισμα. Εύρισκα καμιά φορά, σπάνια μεν, αλλά τύχαινε. Έτσι υποθέτω ότι ψάχνει και η κυβέρνηση.

Η υπόνοια ότι σκότωσαν στην Αλβανία την 16χρονη Βορειοηπειρώτισσα Κωνσταντίνα, για εμπόριο οργάνων, αποκτά βασιμότητα μετά την εξέταση από Έλληνα ιατροδικαστή. Όσοι πάτε στην Αλβανία ή Σκόπια για ιατρικές εξετάσεις, επειδή είναι φτηνά, μη ξεχάσετε να υπογράψετε -για καλό και για κακό- και ένα έγγραφο δωρεάς οργάνων.

Έγινε πολύς θόρυβος για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, και με αφορμή αυτό έψαξα να βρω πώς ορίστηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού. Στην βιογραφία της γράφεται ότι ο ηγεμόνας πατέρας της την αποκεφάλισε, επειδή έγινε χριστιανή. Και την ίδια ώρα έπεσε κεραυνός και τον σκότωσε.

Τον τιμωρό αυτόν κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού. Η μνήμη της τιμάται από την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, καθώς και από το Πυροβολικό πολλών χωρών, ανεξαρτήτως δόγματος.

Εκβιασμός Ερντογάν: Θα ανοίξω τη Χάλκη εάν φτιάξετε τζαμί στη Θεσσαλονίκη. Είπε ότι «Η Τουρκία είναι υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη». Το ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε αρμοδιότητα στην Σχολή της Χάλκης, δεν το έλαβε υπόψη ο Σουλτάνος. Ίσως τον πείσουν τα «αδέλφια» του στην Ελλάδα.

Μη επανδρωμένο της πλάκας κατέρριψε το τουρκικό μαχητικό. Ούτε αεροπλάνο, ούτε ελικόπτερο της Συρίας, αλλά ένα ταπεινό drone κατέρριψε τελικά η ένδοξη Τουρκική Αεροπορία, στις 16 Μαΐου. Όπως παραδέχτηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, επρόκειτο για ένα ιρανικής κατασκευής drone Mohajer-4 για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα… δύο πύραυλοι.

Ο Καλλισθένης